Hyppää sisältöön

Kutsunnat alkavat Uudenmaan alueella

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 21.8.2018 11.03
Tiedote

Asevelvollisuuslain mukaiset kutsunnat aloitetaan Uudenmaan alueella tiistaina 21. elokuuta 2018. Uudenmaan alueella järjestetään yhteensä 85 kutsuntatilaisuutta, 25 paikkakunnalla. Kutsunnat päättyvät 14. joulukuuta.

Kutsunnanalaisia ovat kaikki miespuoliset Suomen kansalaiset, jotka täyttävät tänä vuonna 18 vuotta. Kutsunnanalaisia ovat myös ne 19–29-vuotiaat, jotka eivät ole aikaisemmin kutsuntavelvollisuuttaan hoitaneet tai jotka on määrätty aikaisempien vuosien kutsunnoilla uudelleen tarkastettavaksi. Yhteensä kutsunnanalaisia on Uudenmaan alueella tänä vuonna lähes 10 000.

Uudenmaan aluetoimiston kutsuntakuulutus on nähtävissä puolustusvoimien verkkosivuilla osoitteessa varusmies.fi/kutsunnat.

Kutsunnoissa määritetään kutsunnanalaisen palveluskelpoisuus ja päätetään palveluksesta. Kutsunnanalaisten on mahdollista päästä palvelukseen kutsuntoja seuraavien kolmen vuoden eli vuosien 2019, 2020 ja 2021 tammikuun tai heinäkuun saapumiseriin. Palvelusajan pituus ja tehtävä, johon asevelvollinen koulutetaan, päätetään vasta joukko-osastossa, ei kutsunnoissa.

Varusmiespalveluksen voi suorittaa myös erikoisjoukoissa tai erityistehtävissä. Niihin ei määrätä suoraan kutsunnoista, vaan jokaisen on hakeuduttava niihin itse. Lisätietoa hakeutumisesta, pääsyvaatimuksista ja -kokeista annetaan kutsunnoissa sekä puolustusvoimien verkkosivuilla osoitteissa varusmies.fi/erikoisjoukot ja varusmies.fi/erityistehtavat.

Kutsunnanalainen pääsee esittämään kutsuntalautakunnalle omat toiveensa palveluksen aloittamisajasta ja paikasta henkilökohtaisesti, mikä takaa sen, että jokaisen toivomukset voidaan ottaa huomioon mahdollisimman hyvin.

Hakuaika naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen päättyy 1. maaliskuuta 2019. Lisätietoja osoitteesta varusmies.fi/naisten-vapaaehtoinen-asepalvelus.

Uudenmaan aluetoimisto palvelee asevelvollisia ennen ja jälkeen varusmiespalveluksen. Aluetoimiston yhteystiedot löytyvät osoitteesta puolustusvoimat.fi/aluetoimistot. Katso myös aluetoimistojen usein kysytyt kysymykset.

Lisätietoja Uudenmaan aluetoimistossa antaa aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Vesa Sundqvist, puh. 0299 422 200 ja asevelvollisuussektorin johtaja, kapteeni Jyrki Kalliola, p. 0299 422 201.

´