Hyppää sisältöön

Kymen jääkäripataljoonan perinnepäivän paraati Mikkelissä

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 24.2.2023 15.36
Tiedote

Karjalan prikaati järjestää Kymen jääkäripataljoonan perinnepäivän paraatin Mikkelin torilla perjantaina 10.3.2023 klo 11.00. Paraatiin osallistuu noin 500 henkilöä sekä panssarivaunuja ja -ajoneuvoja. Paraatin ottaa vastaan Kymen jääkäripataljoonan komentaja everstiluutnantti Jere Vettenranta ja paraatijoukkoja komentaa Kymen jääkäripataljoonan pataljoonaupseeri kapteeni Sami Korpela.

Kymen jääkäripataljoona on joukkoyksikkö Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä. Se kouluttaa jääkäreitä, panssarijääkäreitä, panssarintorjujia, tiedustelijoita, ja sissiradisteja Maavoimien kärkijoukkoihin. 
Pataljoona viettää 102. perinnepäiväänsä tänä vuonna Mikkelissä. Kymen jääkäripataljoonan perinnejoukkoja ovat Mikkelissä toimineet Polkupyöräpataljoona 3 ja Jääkäripataljoona 3.

Kymen jääkäripataljoona
 

Yleisölle avoin tapahtuma
Yleisö on tervetullut seuraamaan paraatikatselmusta torille ja ohimarssia, joka toimeenpannaan Maaherrankadulla. Ruuhkien välttämiseksi yleisön toivotaan liikkuvan paraatitapahtumien aikana keskustassa jalan ja käyttämään jalkakäytäviä. Paraatikatselmus alkaa klo 11.00 ja ohimarssi välittömästi katselmuksen jälkeen. 
Paraatikatselmusta ja ohimarssia edeltää seppeleenlasku Mikkelin Pitäjänkirkon sankarivainajien muistomerkille kello 9.30. 
Muistutamme, että paraatialue on lentokieltoaluetta, ja droonien lennättäminen on ehdottomasti kielletty tapahtuman aikana turvallisuuden vuoksi.


Paraatijärjestelyistä muutoksia Mikkelin keskustan liikenteeseen ja pysäköintiin

Yleisön, marssijoukkojen turvallisuuden ja tapahtumajärjestelyjen vuoksi paraatin järjestelyt aloitetaan Mikkelin keskustassa torstaina 9.3.2023. Perjantaina 10.3. klo 10.30 - 12.30 välisenä aikana kartassa merkityt alueet suljetaan liikenteeltä. Suurimmat muutokset vaikuttavat liikenteeseen ja pysäköintiin Mikkelin keskustan ja Jääkärikadun alueella. 
Liikennerajoitukset puretaan mahdollisimman pian tapahtuman päätyttyä.

 

Joukko-osasto Yhteistoiminta-alue
´