Hyppää sisältöön

Kymi 118 päätökseen - Harjoituksen johtajan kiitokset

Karjalan prikaatiMaasotakoulu
Julkaisuajankohta 9.3.2018 15.14
Tiedote

Kymi118 -harjoituksen päämääränä oli kehittää paikallispuolustuksen suorituskykyä sekä viranomaisten välistä yhteistoimintakykyä nopeassa tilannekehityksessä.

Harjoitukseen osallistui henkilöstöä ja joukkoja Karjalan prikaatista, Maasotakoululta, Rannikkoprikaatista, Karjalan lennostosta, Ilmasotakoululta, Kaakkois-Suomen rajavartiostosta, Suomenlahden merivartiostosta, Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta, Kymenlaakson pelastuslaitokselta, HaminaKotka Satama Oy:stä, Tullista ja Carealta.

Hyvin valmistellut harjoitustilanteet sekä Vekaranjärven ja Haminan harjoitusalueet mahdollistivat erinomaisesti kaikkien harjoitusjoukkojen ja viranomaisten yhteistoiminnan harjoittelun.

Oli tärkeää päästä harjoittelemaan yhdessä käytännön toimintaa ja kehittämään omia valmiuksia osana kokonaisturvallisuutta. Mielestäni Kymi 118 -harjoituksen paikallispuolustuksen ja viranomaisyhteistyön tavoitteet saavutettiin erittäin hyvin ja valmius vastata erilaisiin häiriötilanteisiin parani jälleen.

Haluan kiittää kaikkia viranomaisia, puolustusvoimien henkilökuntaa, reserviläisiä ja varusmiehiä hyvä henkisestä, hyvin toteutetusta ja turvallisesta harjoituksesta. Samoin kiitos Haminan kaupunkilaisille hyvästä ymmärryksestä harjoitusta kohtaan.

Erityisen kiitoksen haluan osoittaa meidän kaikkien viranomaisten puolesta HaminaKotka Satama Oy:n johdolle ja henkilöstölle. HaminaKotka Satama Oy tuki harjoituksen toteutusta erittäin lämminhenkisesti tarjoamalla harjoituskäyttöön alueita ja tiloja samoin kuin turvallisuus- ja tukijärjestelyjä.

Valmius luodaan normaalioloissa. Se tehdään yhteistyöllä ja yhdessä harjoittelulla. Kiitos ja nähdään seuraavassa harjoituksessa.

Eversti Arto Ikonen

Karjalan prikaatin apulaiskomentaja

Kymi 118 -harjoituksen johtaja

Hamina Joukko-osasto Vekaranjärvi, Kouvola
´