Hyppää sisältöön

Kymi 21 -paikallispuolustusharjoituksen johtajalta tervehdys

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 8.3.2021 11.41
Tiedote
Karjalan prikaatin apulaiskomentaja, eversti Petri Olli

Kymi 21 -harjoituksen päämääränä on kehittää paikallispuolustuksen suorituskykyä sekä viranomaisten välistä yhteistoimintakykyä poikkeusoloissa. Paikallispuolustusharjoitukset ovat asevelvollisten koulutuksen ja Puolustusvoimien suorituskyvyn kannalta keskeisiä harjoituksia. Kymi 21 -harjoitus kokoaa yhteistoimintaan tällä kertaa Karjalan prikaatin kotikaupungin, Kouvolan alueen toimijat. 

Harjoitus näkyy erityisesti Kouvolan - Valkealan, Voikkaan, Anjalankosken, Utin ja Ummeljoen -alueilla, joissa maavoimien paikallispuolustuksen joukot harjoittelevat. Harjoituskohteina ovat muun muassa kohteiden suojaaminen, valvonta sekä erikoisjoukkojen vastainen toiminta. Kaikkeen toimintaan liittyy joukkojen tilanteenmukainen johtaminen ja yhteistoiminta. Harjoitukseen liittyy myös ilmatoimintaa, jota näkyy ja kuuluu alueella tiistaista torstaihin.  Harjoitukseen osallistuu puolustusvoimien joukkoja ja henkilöstöä Karjalan prikaatista, Maasotakoulusta, Kaakkois-Suomen rajavartiosta, Karjalan lennostosta, 1.Logistiikkarykmentistä sekä Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksesta. Maanpuolustuskoulutusyhdistys on tukemassa erityisesti reserviläisten koulutusta.

Kymenlaakson alueen viranomaisten osallistumista harjoituksiin on sopeutettu vallitsevan koronatilanteen mukaisesti. Viranomaiset harjoittelevat erityisesti yhteisen tilannekuvan muodostamista ja johtamista poikkeusoloissa. Harjoittelulla opitaan tuntemaan toisten toimintatavat, suorituskyvyt ja saadaan käytännön havaintoja ja kuinka yhteistoiminta onnistuu. Harjoittelun perusteella voimme kehittää omaa toimintaamme sekä yhteistoimintaa jatkoa varten. Harjoituksen suunnittelu- ja valmistelutyö on jälleen kehittänyt yhteistyövalmiuksia. Henkilöstöä on mukana Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta, Kymenlaakson pelastuslaitokselta, Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspiiristä, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta sekä Kouvolan kaupungilta. 

Koronatilanteen vuoksi harjoituksissa tehdään lukuisia varotoimenpiteitä. Osallistujat jaetaan pieniin osastoihin, jotka eivät kohtaa toisiaan. Harjoituksen koronavarotoimenpiteisiin kuuluvat myös muun muassa hygieniaohjeet ja -toimet, suojaetäisyydet ja kasvomaskit. Korostan myös osallistujien omaa vastuuta, sairaana harjoitukseen ei saa osallistua.

Toivotan kaikille harjoitukseen osallistuville varusmiehille, reserviläisille, henkilöstölle ja kaikille viranomais- ja yhteistyötahoille oikein hyvää ja turvallista harjoitusta. Harjoitellaan yhdessä, opitaan ja kehitetään sen perusteella meidän kaikkien omaa ja yhteistä toimintaa.
 

Joukko-osasto Yhteistoiminta-alue
´