Hyppää sisältöön

Kymi 218 -paikallispuolustusharjoitus Etelä-Savossa

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 4.9.2018 16.13
Tiedote

Karjalan prikaati järjestää paikallispuolustusharjoituksen Kymi 218 yhteistoiminnassa alueen eri viranomaisten kanssa Etelä-Savon alueella 10.–14.9.2018. Harjoituksen päämääränä on kehittää paikallisjoukkojen suorituskykyä sekä puolustusvoimien joukkojen ja viranomaisten välistä yhteistoimintakykyä toimia yhdessä nopeassa tilannekehityksessä.

Harjoitukseen osallistuu viranomaisia ja henkilöstöä Karjalan prikaatista, Maasotakoulusta, Utin jääkärirykmentistä, Ilmasotakoululta, Karjalan lennostosta, Kaakkois-Suomen rajavartiosta, Itä-Suomen aluehallintovirastosta, Itä-Suomen poliisilaitokselta, Etelä-Savon pelastuslaitokselta, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymästä sekä Mikkelin ja Savonlinnan lentoasemalta.

- Suomalaisen yhteiskunnan varautumista toteutetaan kokonaisturvallisuuden periaatteella, toteaa harjoituksen johtaja, Karjalan prikaatin apulaiskomentaja, eversti Arto Ikonen. - Uhkakuvien moninaistuessa ja yhteiskunnan haavoittuvaisuuksien lisääntyessä kokonaisturvallisuuden toimiva ja jalkautettu malli on ollut yhteiskunnalle erittäin arvokas. Viranomaisten välinen hyvä yhteistyö syntyy eri osa-alojen tuntemisesta ja harjoittelemalla yhdessä, jatkaa Ikonen.

Harjoitukseen osallistuu noin 1 400 sotilasta ja viranomaista sekä 125 sotilasajoneuvoa, joista noin 15 on panssariajoneuvoja. Harjoitusjoukot näkyvät ja kuuluvat Vekaranjärvi - Mikkeli - Savonlinna - Puumala -alueilla kaikkina vuorokauden aikoina. Panssariajoneuvoja liikkuu erityisesti Vekaranjärvi - Tuohikotti - Mikkeli - Savonlinna välisillä tieosuuksilla 11.–13.9.2018.

Viranomaiset harjoittelevat yhteistoimintaa 12.–13.9.2018 Mikkelin keskustan – Pankalammen välisellä alueella, Mikkelin lentokentällä, Savonlinnan lentokentällä ja Puumalan kirkonkylän alueella. Harjoitus haittaa liikennettä torstaina 13.9. aamulla Mikkelin lentokentän läheisyydessä. Harjoituksen aikana viranomaiset eristävät alueita tarpeen mukaan. Sivullisille ei aiheudu vaaraa harjoituskohteissa.

Helikopteritoimintaa on harjoituksessa 13.9.2018 Mikkelin ja Savonlinnan lentokentän alueella.

Harjoituksessa käytetään merkkisavuja ja paukkupatruunoista sekä pienistä räjähteistä aiheutuu melua.

Kymi 218 -harjoitus on yksi maavoimissa samanaikaisesti toteutettavista paikallispuolustusharjoituksista ja sitä voi seurata Twitterissä ja Facebookissa aihetunnisteella #kymi218.

Samaan aikaan järjestettävät muut paikallispuolustusharjoitukset Etelä-Karjala 18, Joensuu 18, Kehä 18, Lappi 18 ja Syystammi 18 eri puolilla Suomea.

Lue paikallispuolustusharjoituksista valtakunnallisesti ja seuraa harjoituksia!

 

´