Hyppää sisältöön

Läheiset pääsevät vierailemaan Vekaranjärven Sotilaskotiin

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 14.4.2023 10.28
Tiedote

Karjalan prikaatissa varusmiespalvelusta tai naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittavilla henkilöillä on oikeus kutsua läheisiään vierailemaan sotilaskodissa.

Läheisten vierailuiden on tapahduttava perusyksikön päiväohjelman ulkopuolella, jolloin palvelusta suorittavan on mahdollisuus toimia vierailun isäntänä. Varusmies vastaa vieraistaan koko vierailun ajan ja huolehtii siitä, että vieraat eivät poistu vierailualueelta. Vierailualue on reitti pääportilta sotilaskodille, sotilaskoti piha-alueineen ja Kaartinaukea.

Varusmies ottaa vieraansa vastaan pääporttirakennuksen pihalla ja johtaa heidät pääportin kulunvalvontapisteelle kirjattavaksi. Yli 15 vuotiailla henkilöillä on oltava mukanaan kuvallinen henkilötodistus (passi, henkilötodistus tai ajokortti). Varusmies kuittaa kulunvalvontapisteeltä vierailijakortin, jonka antaa vieraansa kannettavaksi. Varusmiehen on pysyttävä vieraidensa mukana koko vierailun ajan. Vierailun päätyttyä, kuitenkin viimeistään sotilaskodin sulkeutuessa, varusmies saattaa vieraansa pääportille ja luovuttaa kuittaamansa vierailijakortin kulunvalvontapisteelle.

Ulkomaalaisten henkilöiden vierailu sotilaskodissa läheisinä vaatii erillisen lupaprosessin. Tällöin varusmiehen on otettava yhteys oman perusyksikkönsä vääpeliin viimeistään viikkoa ennen aiottua vierailua, vääpeli aloittaa lupaprosessin hoidon. Päätös vierailuluvasta annetaan kyseisen perusyksikön vääpelille, joka tiedottaa päätöksen vierailulupaa hakevalle varusmiehelle. Myönnetyn vierailuluvan jälkeen ulkomaalaisen läheisen vierailu tapahtuu edellä kuvatun mukaisesti.

Vekaranjärven Sotilaskoti on avoinna varusmiesten läheisille
ma-pe klo 17-20.30
la klo 15-20
su klo 16-20

´