Hyppää sisältöön

Läheistenpäivä, sotilasvala ja -vakuutus Karjalan prikaatissa

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 19.12.2018 10.50
Tiedote

Karjalan prikaatin saapumiserä 1/19 aloittaa varusmiespalveluksen Vekaranjärvellä 7.1.2019. Ensimmäisenä viikonloppuna läheiset kutsutaan tutustumaan palveluspaikkaan. Sotilasvala ja sotilasvakuutus on Vekaranjärvellä 8.2.2019.

Läheistenpäivät 12.-13.1.2019

Läheistenpäivään ilmoittaudutaan alokkaalle viimeistään ensimmäisen palvelusviikon keskiviikkona klo 12 mennessä. Tutustumispäivä määräytyy palvelusyksikön mukaisesti. Yksikkö selviää ensimmäisenä palveluspäivänä Karjalan prikaatissa.

Jos alokkaan vieraaksi tuleva läheinen ei ole Suomen kansalainen, tulee hänen toimittaa henkilö- ja matkustusasiakirjatietonsa alokkaalle annettujen ohjeiden mukaisesti. Alokas toimittaa yksikköönsä tiedot palvelusviikon ensimmäisenä keskiviikkona myöskin klo 12.00 mennessä.

Läheistenpäivän tutustumisajat on jaettu viikonlopulle siten, että

lauantaina 12.1.2019 kutsutaan Kymen jääkäripataljoonassa, Itä-Suomen viestipataljoonassa ja Salpausselän ilmatorjuntapatteristossa palvelevien alokkaiden läheiset.

ja sunnuntaina 13.1.2019 kutsutaan Karjalan tykistörykmentissä, Kymen pioneeripataljoonassa ja Karjalan huoltopataljoonassa palvelevien alokkaiden läheiset.

Läheistenpäivän lauantain ohjelma 12.1.2019

Saavuthan varuskuntaan viimeistään 10 min ennen ohjelman alkua, kiitos.

Kymen jääkäripataljoona klo 10.00-14.50

Itä-Suomen viestipataljoona klo 11.15-16.10

Salpausselän ilmatorjuntapatteristo klo 10.30-15.30

Läheistenpäivän sunnuntain ohjelma 13.1.2019

Saavuthan varuskuntaan viimeistään 10 min ennen ohjelman alkua, kiitos.

Karjalan tykistörykmentti klo 10.30-15.20

Kymen pioneeripataljoona klo 11.30-16.40

Karjalan huoltopataljoona klo 11.00-16.00

Sotilasvala ja Sotilasvakuutus 8.2.2019

Sotilasvala ja -vakuutus on juhlapäivä, jolloin uudet alokkaat vannovat sotilasvalan tai antavat sotilasvakuutuksen. Se sijoittuu aina perjantaipäivälle palveluksen aloittamisesta viiden viikon päähän. Alokkaan mukana tulee kutsu läheisille ensimmäisellä viikonloppuvapaalla, joka on toinen viikonloppu palveluksen aloittamisesta. Juhlapäivää vietetään Vekaranjärvellä Karjalan prikaatin varuskunta-alueella.

Juhlapäivän ohjelma alkaa klo 10.00, jolloin voi tutustua Karjalan prikaatin kalustoon Kaartinaukiolla.

Klo 11.30 - 12.00 Sotilasvakuutus Kaartinkinossa

Klo 12.15 - 13.45 Sotilasvalaparaati Paraatikentällä

Klo 14.00 alkaen Varusmiesten tapaaminen, kenttälounas ja palveluspaikan esittely yksiköissä

Klo 16.00 alkaen lomille

Ohjeita vierailupäiviin varuskunnassa

Tapahtumiin ilmoittaudutaan alokkaalle erillisten ohjeiden mukaan. Alokkaat, joiden Läheistenpäivän läheisiin kuuluu ulkomaan kansalaisia, tulee toimittaa seuraavat tiedot yksikköön annettujen ohjeiden mukaisesti ensimmäisen palvelusviikon keskiviikkona klo 12.00 mennessä:

  • sukunimi

  • etunimet

  • syntymäaika

  • kansalaisuus

  • matkustusasiakirjan numero ( passi tai EU-kansalaisilla henkilöllisyystodistus)

  • ammatti ja työnantaja

Samalla tavalla toimitaan Sotilasvala- ja -vakuutuspäivänä, mutta tiedot tulee toimittaa kaksi viikkoa ennen tapahtumaa erillisten ohjeiden mukaisesti.

Ulkomaalaisilla on oltava kyseinen matkustusasiakirja mukanaan tullessaan varuskunta-alueelle ja esitettävä se sotilaspoliisin kysyessä. Ulkomaan kansalainen ei voi ilmoittautua itse, vaan sotilasalueella on aina oltava isäntä (alokas) ja isännän tulee ilmoittaa virailijoiden tiedot yksikköön.

Jos saavut autolla

Etelän suunnasta Kouvolasta päin, Vekaranjärvelle käännytään VT15:ltä Kouvolan jälkeen noin 35 km:n jälkeen vasempaan kohti "Varuskuntaa". Jos tulet Mikkelin suunnasta, käänny "Varuskuntaan" Tuohikotin ABC:n kohdalta.

Jos autoseurueessasi on huonosti liikkuvia, ilmoita ensimmäiselle liikennettä ohjaavalle sotilaspoliisille asiasta, jolloin hän osaa opastaa pysäköintipaikalle, josta saa kuljetusapua varuskunnan sisällä.Omalla autolla ei voi liikkua alueella.

Sujuvien liikennejärjestelyiden onnistumiseksi varaa aikaa tuloon ja poislähtöön alueelta sekä noudata ehdottomasti liikenteenohjaajan merkkejä mennen tullen. Läheisiä saapuu Vekaranjärvelle noin 8000.

Jos varusmiehenne lähtee päivän päätteeksi kyydillänne pois varuskunnasta, hänen on tultava pysäköintialueelle noustakseen kyytiinne. Autolla liikutaan vain varuskunta-alueelta ulos.

Jos saavut junalla tai bussilla

Jos saavut Kouvolan matkakeskukseen, tarkista jatkoyhteys Vekaranjärvelle. Läheistenpäivinä, jotka ovat viikonloppuna, bussiaikataulun mukaisesti lauantaisin Kouvolasta lähtee bussi klo 11.00 ja on Vekaranjärvellä 11.55. Takaisin päin bussi lähtee lauantaisin vain klo 15.10 ja on Kouvolan matkakeskuksessa klo 16.00.

Sunnuntaisin bussit eivät kulje lainkaan Vekaranjärvelle. Sotilasvala- ja -vakuutuspäivänä, joka on arkipäivä, normaalien bussivuorojen lisäksi ajetaan lisävuoro klo 10.00. Iltapäivällä ajetaan vastaavasti lisävuoro, joka lähtee Vekaranjärveltä klo 16.10.

Tervetuloa uusien alokkaiden läheiset!

´