Hyppää sisältöön

Läheistenpäivät Kaartin jääkärirykmentissä - ohjeet läheisille

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 11.1.2024 14.20
Tiedote
Varusmiehiä ja heidän läheisiään talvivaatteissa Santahaminassa ulkona.

Kaartin jääkärirykmentissä, Santahaminassa järjestetään 13. ja 14.1.2024 alokkaiden läheisille ns. läheistenpäivät, joiden aikana läheisten on mahdollista tutustua varuskuntaan.

 

  • Esikunta- ja viestikomppaniassa (EVK) palvelevien alokkaiden läheiset vierailevat Santahaminassa lauantaina 13.1. klo 9.00-12.00 välisenä aikana.
  • 1. Jääkärikomppaniassa (1.JK) palvelevien alokkaiden läheiset vierailevat Santahaminassa lauantaina 13.1. klo 14.00-17.00 välisenä aikana.
  • 2. Sotilaspoliisikomppaniassa (2.SPOLK) palvelevien alokkaiden läheiset vierailevat Santahaminassa sunnuntaina 14.1. klo 13.00-16.00 välisenä aikana.

Koska paikalle odotetaan satoja vieraita, pyydämme lukemaan seuraavat ohjeet huolella!

SAAPUMINEN SANTAHAMINAAN

1. Santahaminaan pääsee julkisella liikenteellä. Bussi 86 ajaa perille varuskuntaan. Bussista tulee jäädä pois Santahaminan sotilaskodin pysäkillä. Pysäkillä varusmies ohjaa vierailijat oikeaan paikkaan. Bussipysäkiltä alokkaan kasarmille on alle 100 metriä.
Herttoniemen metroasemalla on iso liityntäparkki, jonne oman auton voi jättää ja siirtyä bussi 86:den kyytiin.

2. Saapuessa omalla autolla varuskuntaan kannattaa varautua ruuhkaan Santahaminan portilla. Myös pysäköimistilaa Santahaminassa on rajallisesti. On mahdollista että auton joutuu jättämään noin 500 metrin päähän alokkaan kasarmista. Varuskunta-alueella sotilaspoliisit ohjaavat autojen pysäköimistä.

3. Jokaiselle alokasyksikölle on varattu vierailuaikaa kolme tuntia. Se tarkoittaa sitä, että saapuminen alueelle on mahdollista tuon ajan puitteissa. Vierailuaika päättyy ilmoitettuna ajankohtana, koska alokkaat siirtyvät sen jälkeen ennalta määrättyihin tehtäviin.

HENKILÖLLISYYDEN TODISTAMINEN

1. Alokkaat ovat antaneet vierailulle saapuvien läheistensä henkilötiedot rykmentin henkilökunnalle. Ainoastaan etukäteen määräaikaan mennessä ilmoitetut henkilöt pääsevät varuskunta-alueelle. Sisäänpääsy ei ole mahdollinen, jos henkilön nimeä ei ole listalla.

2. Jokaiselta vieraalta tarkastetaan henkilöllisyys voimassa olevasta henkilöllisyystodistuksesta (vaihtoehtoisesti passista tai ajokortista). Pyydämme pitämään henkilöllisyystodistukset esillä Santahaminan portille saapuessa (myös bussissa), jotta tarkastus sujuu mahdollisimman nopeasti.

VIERAILU SANTAHAMINASSA

Alokasyksiköiden päälliköt kertovat läheisille tietoja Kaartin jääkärirykmentistä ja esittelevät oman yksikkönsä toimintaa tarkemmin. Läheiset pääsevät myös tutustumaan alokkaidensa tupiin. Vieraille on järjestetty myös mahdollisuus tutustua Puolustusvoimien kalustoon. Lisäksi läheisten on mahdollista yhdessä alokkaidensa kanssa käydä Santahaminan sotilaskodissa.

Lämpimästi tervetuloa Kaartin jääkärirykmenttiin!

´