Hyppää sisältöön

Lähes 700 alokasta antoi sotilasvakuutuksen tai vannoi sotilasvalan Porvoossa

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 11.8.2017 15.00
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentin 2/17 saapumiserän alokkaat antoivat sotilasvalansa tai sotilasvakuutensa Porvoossa tänään perjantaina 11. elokuuta. Paikalla oli 42 sotilasvakuutuksen ja 634 sotilasvalan antajaa, joista 37 oli vapaaehtoista asepalvelusta suorittavia naisia.

Kaartin jääkärirykmentin 2/2017 saapumiserän peruskoulutuskauden päätöstä vietettiin tänään perinteisesti vannomalla sotilasvala tai antamalla sotilasvakuutus. Sotilasvalalla on Puolustusvoimissa vahva, vuosisatoja vanha perinne, jossa valan vannoja lupaa palvella isänmaataan rehellisesti ja parhaan kykynsä mukaan sekä puolustaa sen koskemattomuutta Jumalan nimeen. Sotilasvakuutus on uskonnollisessa suhteessa neutraali, kunnian ja omantunnon kautta tapahtuva vakuuttamisen muoto.

 

Kaartin jääkärirykmentin komentaja eversti Ahti Kurvinen laski seppeleen sankarihaudalle Porvoon hautausmaalla yhdessä Porvoon kaupunginjohtajan Jukka-Pekka Ujulan kanssa.

 

Vala- ja vakuutuspäivä on yksi palvelusajan kohokohta, johon osallistuu varusmiesten lisäksi myös heidän omaisia ja ystäviä. Kaartin jääkärirykmentin komentaja eversti Ahti Kurvinen tarkasti joukot Kaartin soittokunnan soittaessa rykmentin kunniamarssia. Paraatin komentajana toimi everstiluutnantti Mika Kavén.

Sotilasvalan antamisen yhteydessä laulettiin yli 140 vuotta vanha valalaulu "Kuullos pyhä vala".

 

Sotilasvala- ja –vakuutustilaisuuksien jälkeen suoritettiin ohimarssi. Ohimarssin ottivat vastaan Kaartin jääkärirykmentin komentaja eversti Ahti Kurvinen ja Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula.

Kaartin soittokunnalla on merkittävä osuus juhlapäivän tunnelman luomisessa.

 

Porvoon torilla järjestetyssä kalustoesittelyssä oli mahdollisuus tutustua muun muassa maastoskootteriin, maastomoottoripyörään, PASI XA-185:een sekä kaupunkijääkärin taisteluvarustukseen. Tilaisuuden yhteydessä oli myös Tuusulan sotilaskotiyhdistyksen myyntipisteet.

Päivän päätteeksi suurin osa uusista kaartinjääkäreistä, yms. pääsi lomatarkastuksen jälkeen viikonloppulomille.

´