Hyppää sisältöön

Maasotakoulun alokkaiden vala- ja vakuutustilaisuudet Haminassa

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 26.1.2023 15.15
Tiedote
varusmiehiä valanvannomisasennossa eli kaksi sormea pystyssä

Saapumiserän 1/23 eli tammikuun 2. päivänä Maasotakoulussa palveluksensa aloittaneiden varusmiesten sotilasvala ja -vakuutustilaisuudet järjestetään Haminassa lauantaina 4. helmikuuta.

Päivän ohjelma alkaa kello 10 pienimuotoisilla seppeleenlaskutilaisuuksilla ensin Myllykylän ja sen jälkeen Johanneksen kirkon sankarihaudoilla. 

Sotilasvakuutustilaisuus järjestetään kello 11.30 Reserviupseerikoulun sankariaulassa. Tilaisuuteen osallistuvat sotilasvakuutuksen antajat läheisineen.

Sotilasvalatilaisuus alkaa kello 12 Reserviupseerikoulun päärakennuksen kentällä. Yleisö on tervetullut seuraamaan valatilaisuutta sekä sen jälkeistä ohimarssia Kadettikoulunkadulla.

Sotilasvalan ja -vakuutuksen ottaa vastaan Maasotakoulun johtaja eversti Janne Mäkitalo seurassaan Haminan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Peter Muurman sekä sotilaspastori Juuso Sikiö. Muurman toimii myös sotilasvalan ja -vakuutuksen kaavojen esilukijana.

Valatilaisuuden jälkeen joukot järjestyvät ohimarssiin, joka kulkee reittiä Raatihuoneentori – Kadettikoulunkatu. Ohimarssin lähtökynnys on Kadettikoulunkadun ja Pikkuympyräkadun risteyksessä ja ohimarssin vastaanottopaikka RUK:n päärakennuksen kohdalla. Ohimarssin ottaa vastaan Maasotakoulun johtaja seurassaan valakaavan esilukija. 

Ohimarssin jälkeen tuoreille jääkäreille ja heidän läheisilleen tarjotaan juhlalounas varuskunnassa. Tuoreilla jääkäreillä ja heidän läheisillään on myös mahdollisuus tutustua Puolustusvoimien kalustoon Tykistökasarmin ympäristössä sekä varusmiehen omaan yksikköön joko Jääkärikomppaniassa tai Kuljetuskomppaniassa. Jääkärikomppania sijaitsee kasarmialueella Haminan keskustassa, Kuljetuskomppania parin kilometrin päässä Pampyölin kasarmialueella. Kuljetuskomppanian varusmiehet ja läheiset siirtyvät Pampyölin kasarmialueelle ensisijaisesti jalkaisin, mutta liikkumisrajoitteisille henkilöille on varattu linja-autokuljetus.

Yleisöllä on mahdollisuus nauttia Haminan Sotilaskotiyhdistyksen sotilaskotiauton palveluista RUK:n päärakennuksen kentän läheisyydessä kello 11.00–12.30. Lisäksi sotilaskotipisteet palvelevat varusmiehiä ja heidän läheisiään Tykistökasarmin edustalla ja pääsotilaskodissa. 

Lomille valan vannoneet ja vakuutuksen antaneet varusmiehet pääsevät kello 15 pidettävän lomatarkastuksen jälkeen, eli noin kello 15.15 mennessä. 

´