Hyppää sisältöön

Maasotakoulun johtaja palkitsi kaksi varusmiestä Maasotakoulun ristillä ja kunniakirjalla

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 6.2.2021 13.25
Tiedote
Kaksi varusmiestä vasemmalla, oikealla eversti tekee heille kunniaa. Taustalla varusmiehiä.

Maasotakoulun johtaja eversti Kari Pietiläinen luovutti 6. helmikuuta 2021 kahdelle Maasotakoulun varusmiehelle, alikersantti Totti Heikkiselle ja jääkäri Arttu Partaselle, Maasotakoulun ristit ja kunniakirjat. Heikkinen ja Partanen olivat oma-aloitteisesti tukeneet pelastuslaitoksen toimintaa 26. tammikuuta sattuneessa liikenneonnettomuudessa. 

Palkitut varusmiehet Heikkinen ja Partanen palvelevat Haminassa, Reserviupseerikoulun Kuljetuskomppaniassa. 

Tiistaina 26.1.2021 Etelä-Karjalassa Lemillä, Valtatie 13:lla (Mikkelintie), valtatielle oli kaatunut tukkirekan perävaunu. Pelastuslaitos oli ohjaamassa liikennettä kiertotielle liikenteen ollessa poikki. Kiertotielle kääntymässä ollut puoliperävaunurekka jäi jumiin risteykseen, minkä takia koko liikenne kiertotielle oli estynyt.

Paikalle pysähtyi Haminan Kuljetuskomppanian varusmiehiä, alikersantti Heikkinen ja jääkäri (tapahtumahetkellä vielä alokas) Partanen, jotka olivat matkalla Lappeenrantaan. He olivat menneet oma-aloitteisesti auttamaan pelastuslaitosta hiekan levityksessä risteysalueelle, ja hetken  jälkeen rekka oli saatu liikkeelle ja liikenne siltä osin kulkemaan.

Pelastuslaitos välitti kuvauksen tapahtuneesta Maasotakoulun johtajalle, sekä pyysi välittämään kiitokset tilanteessa olleille varusmiehille. Maasotakoulun johtajan päätösellä varusmiehille luovutettiin Maasotakoulun ristit ja kunniakirjat 6. helmikuuta Haminassa vala- ja vakuutustilaisuuden yhteydessä.

´