Hyppää sisältöön

Maasotakoulun johtaja vaihtui -kiitokset eversti Kari ”Capa” Pietiläiselle

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 31.1.2022 15.28
Tiedote
Sotilaallinen vaihtokatselmus. Kolme korkea-arvoista upseeria juhlapuvuissa astelee tarkastamassa rivissä olevia joukkojaan. Lunta ripotteleee talvisessa maisemassa.

Maasotakoulun johtaja eversti Kari Pietiläinen siirtyy uusiin tehtäviin Pääesikuntaan Helsinkiin koulutuspäälliköksi 1.2.2022 alkaen. Pietiläinen luovutti Maasotakoulun johtajan tehtävät 31.1.2022 eversti Sami-Antti Takamaalle. Takamaa palveli aiemmin Jääkäriprikaatin komentajana Sodankylässä.

Juhlallinen, sotilaallinen vaihtokatselmus oli Lappeenrannan varuskunnassa Vöyrin puistossa ja siihen kuului muun muassa juhlallinen Maasotakoulun lipun luovutus uudelle koulunjohtajalle. Rakuunasoittokunta vastasi musiikista ja esitti vaihtokatselmuksessa Maasotakoulun kunniamarssin.

Eversti Kari Pietiläinen (kuvassa keskellä) aloitti Maasotakoulun johtajana kesällä 2018, eli pestiä ehti kestää melkein neljä vuotta.

- Olen ollut etuoikeutettu päästessäni johtamaan Maasotakoulua peräti 3 vuoden ja 7 kuukauden ajan. Minulle tämä on ollut suuri kunnia. Olen laittanut osaamiseni ja persoonani peliin nimimerkillä "sielulla ja sydämellä".

Kuvassa eversti Kari Pietiläinen paljastamassa omaa kuvaansa entisten koulunjohtajien kuvien rivistöön 31.1.2022 Lappeenrannassa.

- Olen pyrkinyt tekemään koulustamme avoimemman, keskustelevamman ja kansainvälisemmän. Olen kokenut tärkeäksi toimintamme perusasioiden jatkuvan parantamisen eli koulutusedellytysten, oppimisympäristöjen ja liikuntapaikkojen kehittämisen. Suuren vaikutuksen ovat tehneet niin te maasotakoululaiset kuin yhteistyökumppanimme erityisesti Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa, hän sanoi vaihtotilaisuuden puheessaan.

Yhteistyö on voimaa

Kari Pietiläinen on usein tuonut esiin ”häshtägiä” eli sosiaalisen median aihetunnistetta #yhdessä. Se kuvaa hyvin Pietiläistä monella eri tasolla. Pietiläisen johtoajatuksena on yhdessä tekeminen, ”lempeä vaativuus” ja yhteistyö, me-henki. Hän painottaa hyvää työilmapiiriä niin Maasotakoulun sisällä kuin ulkoisten kumppanien kanssa.

Kuvassa: Maasotakoulun lippu luovutettiin uudelle koulunjohtajalle, eversti Sami-Antti Takamaalle (kuvassa oikealla). Kuvassa vasemmaalla siirtyvä koulunjohtaja, eversti Kari Pietiläinen, lippua luovuttamassa Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Pasi Välimäki.

- Henkilöstö on koulumme tärkein voimavara ja työilmapiirimme eli me-henki on 4,4 (asteikolla 1-5). Tästä voimme kaikki olla ylpeitä ja kiitos koko henkilöstöllemme tämän eteen tehdystä työstä, Pietiläinen sanoo.

Työilmapiirikysely tehdään Maasotakoulussa joka vuosi. Yhteistyö kumppanien kanssa on sujunut hyvin.

- Yhteistyö on voimaa ja minulla on ollut tunne, että eri osiemme isäntäkaupungit, kotimaakunnat, alueen viranomaiset ja järjestöt ovat olleet tukenamme Maavoimien tulevaisuuden tekemisessä. Koulun menestyksen edellytys on ollut sujuva yhteistyö puolustusvoimallisten naapurien kanssa, alueen rajavartiostojen kanssa sekä alueemme viranomaisten kanssa.

- Haluan kiittää ammattitaitoista ja tehtäviinsä sitoutunutta henkilöstöämme, opiskelijoita, asevelvollisia sekä yhteistyökumppaneitamme viime vuosien haasteiden voittamisessa. Erityiskiitos isäntäkaupungeillemme eli Lappeenrannalle ja Haminalle jatkuvasta toimintamme tuesta.

Kuvassa Lappeenrannan sotilaskodin hoitaja Sirkkuli Koponen antaa eversti Pietiläiselle läksiäislahjaksi villasukat.

Maasotakoulu toimii Lappeenrannan ja Haminan lisäksi myös Hattulan Parolannummella, Kankaanpään Niinisalossa ja Riihimäellä niillä paikkakunnilla toimivien, paikallisten joukko-osastojen alueilla.

Uusi koulunjohtaja on eversti Takamaa

- Seuraavat sanani haluan osoittaa koulun johtajan aloittavalle eversti Sami-Antti Takamaalle. Onnittelut hienosta tehtävästä. Maasotakoulu saa Samista erinomaisen johtajan. Sami on saanut perehdyttämisen yhteydessä marinoinnin tekemisemme kulmakiviin ja lempeän vaativuuden periaatteisiin, Pietiläinen sanoo.

Takamaa palveli edellisessä tehtävässään Sodankylässä Jääkäriprikaatin komentajana. Lappeenrannassa oli tammikuun lopussa vaihtotilaisuuden aikaan runsaasti lunta. Näin ei joudu tuntemaan vieroitusoireita pohjoisesta tänne siirtymisessä, Takamaa sanoo juhlapuheessaan.

Kuvassa eversti Sami-Antti Takamaa ja Maasotakoulun pöytälippu koulunjohtajan vaihtopäivän juhlassa.

Maasotakoulu kiittää eversti Kari "Capa" Pietiläistä ja toivottaa hyvää jatkoa uusissa tehtävissä. Ja Maasotakoulu toivottaa uuden koulunjohtajan, eversti Sami-Antti Takamaan lämpimästi tervetulleeksi!

Kuvassa Maasotakoulun lippu ja lippuvartio vaihtokatselmuksessa Lappeenrannan varuskunnassa. Kunniaa lipulle tekevät Maavoimien komentaja, kenraaaliluutnantti Pasi Välimäki (kuvassa vasemmalla) ja Maasotakoulun uusi johtaja, eversti Sami-Antti Takamaa.


 

Joukko-osasto
´