Hyppää sisältöön

Maasotakoulun reserviläiset harjoittelevat virka-apua pelastuslaitokselle ja poliisille

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 10.2.2021 12.50
Tiedote
Valkoisen pakettiauton vieressä kaksi aseistettua maastopukuista sotilasta metsäisessä maisemassa.
Reserviläisiä Etelä-Karjalan maastossa paikallispuolustusharjoituksessa vuonna 2018.

Maasotakoulu järjestää yhdessä Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen ja Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen kanssa viranomaisyhteistyöharjoituksen, Puolustusvoimien vapaaehtoisen harjoituksen (PVVEH) Lappeenrannassa 19.-20.2.2021.

Etelä-Karjalan maakuntakomppaniasta ja Etelä-Kymen maakuntakomppaniasta harjoitukseen kutsutaan virka-apujoukkueiden sitoumuksen tehneet reserviläiset. Harjoitukseen osallistuvien reserviläisten määrä on noin 60 henkilöä.
 
Harjoituksen johtaa majuri Pekka Rytkölä Maasotakoulusta.
 
Harjoituksen tavoitteena on muun muassa se, että reserviläiset harjaantuvat toimimaan maastopalossa ja turvepalossa yhteistyössä siviiliviranomaisten kanssa sekä poikkeavissa tilanteissa toimimisessa.
 
Lisäksi ammattisotilaat eli Puolustusvoimien palkattu henkilöstö harjaantuvat yhteistyön tekemisessä eri viranomaisten kanssa, reserviläisjoukon johtamisessa, vaativien tilanteiden ratkaisemisessa ja johtamisessa. 
 
Yhteistyökumppanit harjaantuvat yhteistyön tekemisessä Puolustusvoimien kanssa, tehtävien suunnittelussa ja reserviläisten kouluttamisessa.
- Harjoituksen ohjelma ja opetettavat aiheet on suunniteltu yhteistyössä Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen ja Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen kanssa, majuri Rytkölä Maasotakoulusta kertoo.

Monia koronavarotoimia


Korona-aikana varotoimena on rajoituksia ja erityisohjeita. Harjoitukseen ei oteta reserviläisiä eikä muitakaan, joilla on flunssan oireita tai jotka ovat altistuneen korona-virukselle. Flunssaoireiset henkilöt kotiutetaan välittömästi. Henkilöt ohjataan korona-testiin. Epäillyssä altistumistapauksessa kerätään mahdollisesti altistuneiden henkilöiden yhteystiedot harjoituksen jälkeistä yhteydenpitoa ja virustartunnan jäljittämistä varten.
 
Harjoituksessa käytetään hengityssuojaimia sisätiloissa, mukaan lukien ajoneuvot. Harjoituksen aikana pidetään vähintään kahden metrin turvaetäisyyttä henkilöstä toiseen. Myös muut korona-ohjeet ja rajoitukset ovat käytössä harjoituksessa.

 
Taustaa:


Reserviläisiä voidaan kutsua kertausharjoituksiin, jotka ovat pakollisia. Puolustusvoimien vapaaehtoisiin harjoituksiin kutsutaan myös, mutta ne ovat nimensä mukaisesti vapaaehtoisia. Ne kuitenkin hyödyttävät ja harjaannuttavat reserviläisiä kertausharjoituksiin myöhemmin.
Maasotakoulu kouluttaa reserviläisiä, varusmiehiä ja Puolustusvoimien palkattua henkilökuntaa viidellä paikkakunnalla: Lappeenrannassa, Haminassa, Kankaanpään Niinisalossa, Hattulan Parolannummella ja Riihimäellä. www.maavoimat.fi/maasotakoulu 
 
 

´