Hyppää sisältöön

Maasotakoulun saapumiserän 1/24 alokkaiden vala ja vakuutus

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 6.2.2024 14.02
Tiedote
Maasotakoulun saapumiserän 1/23 alokkaat sotilasvalassa.
Maasotakoulun SE1/23 alokkaat sotilasvalassa Haminassa tammikuussa 2023.

Maasotakoulun saapumiserän 1/24 varusmiesten sotilasvala ja -vakuutustilaisuudet järjestetään Haminassa lauantaina 10. helmikuuta. Päivän ohjelma alkaa kello 10 pienimuotoisilla seppeleenlaskutilaisuuksilla ensin Myllykylän ja sen jälkeen Johanneksen kirkon sankarihaudoilla. Sotilasvakuutustilaisuus järjestetään kello 11.30 Maneesin aulassa. Tilaisuuteen osallistuvat vain sotilasvakuutuksen antajat läheisineen. Sotilasvalatilaisuus alkaa kello 12.00 Reserviupseerikoulun päärakennuksen kentällä. Yleisö on tervetullut seuraamaan valatilaisuutta sekä sen jälkeistä ohimarssia Kadettikoulunkadulla.

Sotilasvalan ja -vakuutuksen ottaa vastaan Maasotakoulun johtaja eversti Janne Mäkitalo seurassaan Reserviupseerikoulun johtaja eversti Mikael Salo, sotilaspastori Jani Mäkitalo sekä sotilasvalan sekä -vakuutuksen kaavan esilukija, Sotien 1939-1945 Etelä-Kymenlaakson Perinneyhdistys ry:n puheenjohtaja, eversti evp Vesa Kangasmäki.

Valatilaisuuden jälkeen joukot järjestyvät ohimarssiin, joka kulkee reittiä Raatihuoneentori – Kadettikoulunkatu. Ohimarssin lähtökynnys on Kadettikoulunkadun ja Pikkuympyräkadun risteyksessä ja ohimarssin vastaanottopaikka RUK:n päärakennuksen kohdalla. Ohimarssin ottaa vastaan Maasotakoulun johtaja seurassaan Reserviupseerikoulun johtaja ja valakaavan esilukija. Ohimarssin komentaa majuri Jaakko Rahnasto.

Ohimarssin jälkeen tuoreille jääkäreille ja heidän läheisilleen tarjotaan juhlalounas varuskunnassa. Lisäksi läheiset pääsevät tutustumaan Puolustusvoimien kalustoon, varusmiesten palvelusolosuhteisiin ja koulutukseen ennen valalomien alkamista.

Yleisöllä on mahdollisuus nauttia Haminan Sotilaskotiyhdistyksen sotilaskotiauton palveluista RUK:n päärakennuksen kentän läheisyydessä kello 11.00–12.30.

´