Hyppää sisältöön

Maasotakoulun varotoimenpiteet COVID19- eli koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 13.3.2020 15.46
Tiedote
Varotoimena emme kättele tavatessa.

Maasotakoulu kuten Puolustusvoimat yleisesti turvaa lakisääteisten tehtäviensä toteuttamisen ja suojaa mahdollisuuksien mukaan niin asevelvolliset kuin palkatun henkilöstönsäkin COVID-19 (Korona) -tilanteen suhteen.

Vierailut varuskunnassa

Ulkopuolinen liikenne Maasotakoulun varuskuntiin ja toimipisteisiin kielletään, tämä koskee myös aiemmin sovittuja vierailuja, jotka perutaan, siirretään tai muutetaan etätapaamisiksi. Varuskuntaan pääsee perjantaista 13.3.2020 alkaen vain virka- tai työtehtävissä. Vain varuskunnan kannalta välttämätön liikenne sallitaan. Varusmiesten ilta- ja urheiluvapaat perutaan.

Maasotakoulun sisäliikuntapaikat ja myös muita yhteiskäyttötiloja on laitettu käyttökieltoon. Tilojen ja välineiden siivousta ja desinfioimista tehostetaan.

Varusmiespalvelus

Varusmiehet ovat palveluksessa ainakin lauantaihin 14.3. saakka ja heidät jaetaan kouluttajineen kolmeen ryhmään, jotka eivät ole keskenään fyysisesti tekemisissä. Ryhmät vuorottelevat viikoittain kolmen viikon rotaatiolla: lomalla - harjoituksessa - koulutuksessa kasarmilla tai lähiharjoitusalueella. Yhteiskäyttötilat ja välineet puhdistetaan ryhmien vaihtuessa.

Ensi viikolla palveluksensa päättävät 255 vuorokautta palvelleet varusmiehet kotiutetaan normaalisti 18.3.2020.

Tällä hetkellä Maasotakoulussa on palveluksessa 510 varusmiestä ja vapaaehtoista naista saapumiserissä II/2019 ja I/2020.

Harjoitukset

Puolustusvoimien kertausharjoitukset, vapaaehtoiset harjoitukset sekä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen järjestämä koulutus keskeytetään toistaiseksi.

Henkilökunta

Etätyötä sovelletaan niissä henkilökunnan työtehtävissä, joissa se on mahdollista. Ulkomailta palaavat opiskelijat ja muu palkattu henkilökunta opiskelevat tai työskentelevät etänä kahden viikon ajan Puolustusvoimien linjauksen mukaisesti.

Mahdolliset tartunnat

Mahdollisessa sairastapauksessa sairastuneet ja altistuneet eristetään muusta joukosta omiin tiloihin ja toimitaan Sotilaslääketieteen keskuksen ja THL:n ohjeistamana.

Maasotakoulu noudattaa Puolustusvoimien antamia ohjeistuksia ja jatkaa tilanteen aktiivista seurantaa. Mahdollisista lisätoimenpiteistä ja muutoksista ohjeistuksessa tiedotetaan tilanteen mukaisesti.

Hamina Joukko-osasto Lappeenranta Niinisalo, Kankaanpää Parolannummi, Hattula Riihimäki
´