Hyppää sisältöön

Maasotakoulussa tehdään muutoksia varusmiesten koulutus- ja lomajärjestelyihin

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 3.4.2020 12.09
Tiedote

Maasotakoulussa siirrytään tarkennettuihin palvelus- ja lomajärjestelyihin perjantaista 3.4.2020 lukien. Haminassa otetaan käyttöön 4+2 -malli, Lappeenrannassa puolestaan toimeenpannaan 2+1 ja 1+1 -mallit. Perusteena järjestelyille on Maavoimien käytänteet sekä joukko-osaston paikallisten olosuhteiden huomioiminen koulutuksen, valmiuden ja varusmiesten henkilökohtaisten asioiden hoitamisen osalta.

Nyt käyttöön otettavassa mallissa Haminassa palvelevat varusmiehet ovat edelleen jaettuina erillisiin ryhmiin. Kukin ryhmä on kerrallaan neljä viikkoa palveluksessa, mitä seuraa kaksi viikkoa lomaa (4+2 -malli). Malli vähentää asevelvollisten liikkumista varuskuntien ja kotipaikkojen välillä. Tällä koulutusrytmin muutoksella Puolustusvoimat pyrkii hidastamaan koronavirusepidemian leviämistä.

Lappeenrannassa palvelevien varusmiesten osalta toimeenpannaan malli, jossa varusmiehet ovat palveluksessa kaksi viikkoa, mitä seuraa yksi viikko lomaa (2+1 -malli) tai yhden viikon palveluksessa, mitä seuraa yksi viikko lomalla (1+1-malli).

Varusmiehen päätymisessä tiettyyn lomaosastoon huomioidaan mahdollisuuksien mukaan aikaisempien viikonloppuvapaiden ja muiden lomien toteutuminen. Lomalta paluu ajoittuu tarkoituksenmukaiseen hetkeen perusyksikön koulutusryhmien koulutuksen toimeenpanon näkökulmasta torstai - sunnuntai välisenä aikana. Tärkeää on, että lomille lähdetään ja sieltä palataan terveenä.

Maasotakoulu tukee varusmiesten lomakuljetustarpeita. Maasotakoulun varusmiesten lomille lähtö myös Uudellemaalle sekä paluu Uudeltamaalta Haminaan ja Lappeenrantaan on mahdollista.

Pääesikunnan tiedote (26.3.) koskien varusmiesten koulutus- ja lomajärjestelyjen muutoksia löytyy tästä linkistä.

Hamina Lappeenranta
´