Hyppää sisältöön

Maavoimat osallistuu RECCEX16 -harjoitukseen Ruotsissa

Maavoimat
Julkaisuajankohta 9.9.2016 12.18
Tiedote

Maavoimat osallistuu Ruotsissa järjestettävään kansainväliseen RECCEX16 -harjoitukseen 20.–29.9. Ruotsin Uumajassa. Harjoitukseen osallistuvat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska ja Iso-Britannia.

RECCEX16 on tänä vuonna Ruotsin puolustusvoimien järjestämä suojelu- ja raivaamisalan harjoitus, jossa harjoituksen järjestäjätaho vaihtuu vuosittain. Harjoituksessa harjoitellaan kansainvälistä yhteistoimintaa aselajeille tyypillisissä tehtävissä sekä toimintaa kovien taisteluaineiden kanssa. Suomi on järjestänyt harjoituksen edellisen kerran vuonna 2014. Seuraavan kerran Suomella on johtovastuu harjoituksesta vuonna 2017.

Harjoitukseen osallistuva joukko koostuu Porin prikaatissa Suomen kansainvälisessä valmiusjoukkokoulutuksessa olevista varusmiehistä ja heidän kouluttajistaan Porin prikaatista ja Puolustusvoimien tutkimuslaitokselta sekä Karjalan prikaatin Raivaamisen erikoisosaston henkilöstöstä. Harjoituksen kokonaisvahvuus on yli 200 henkilöä, josta suomalaisia on noin 80.

Porin prikaatin varusmiesjoukko on viime tammikuussa Suomen kansainvälisessä valmiusjoukossa palveluksensa aloittanut Suojelun erikoisosaston runko. Suomi asettaa vuonna 2017 Naton nopean toiminnan joukkojen joukkopooliin (NRF) Suojelun erikoisosaston, joka on kemiallisiin, biologisiin, radiologisiin ja ydinperäisiin säteilyuhkiin varautumiseen (CBRN) liittyvä erikoisosasto. Erikoisosaston vahvuus on 55 henkilöä.

Harjoituksen kuvia ja tunnelmia voit seurata Maavoimien Facebook- sivujen (www.facebook.com/maavoimat) kautta sekä Twitteristä (@Maavoimat).

Kansainvälistä lääkintähuollon yhteistyötä RECCEX16 -harjoituksessa Ruotsissa. Harjoituksen potilaat maskeerataan näyttämään mahdollisimman aidoilta. Kuva: Mattias Nurmela, Ruotsin puolustusvoimat

´