Hyppää sisältöön

Maavoimat peruu osallistumisensa European Challenge -harjoitukseen Saksassa

Maavoimat
Julkaisuajankohta 10.3.2020 15.27
Tiedote

Maavoimat peruu osallistumisensa European Challenge 20 -harjoitukseen (EUCH20) Saksassa. Maavoimien oli tarkoitus osallistua Euroopan unionin taisteluosaston (EUBG) pääharjoitukseen Wildfleckenin - Hammelburgin alueella 11.–30.3.2020.

Harjoitusalue sijaitsee noin 70100 kilometrin päässä nyt määritellystä koronaviruksen epidemia-alueesta. Osallistuminen päätettiin perua tilanteen arvioinnin jälkeen.

 Päätimme perua osallistumisemme arvioituamme tilannetta ja epidemian mahdollista laajenemista suunnitellulle harjoitusalueelle tai sen läheisyyteen ennen harjoituksen alkua tai harjoituksen aikana. Emme halua ottaa riskiä, että altistamme sotilaitamme koronavirukselle, toteaa Maavoimien operaatiopäällikkö, prikaatikenraali Rami Saari.

Harjoitusalueelle on jo siirtynyt noin 15 henkilön valmisteluosasto, joka palaa takaisin Suomeen. Suomalaista harjoitushenkilöstöä ei ole epidemia-alueella.

Suomesta harjoitukseen oli tarkoitus osallistua yhteensä noin 100 sotilasta. Pääosa joukosta olisi ollut Puolustusvoimien henkilökuntaa ja EUBG:n palveluksessa olevia reserviläisiä. Maavoimat selvittää mahdollisuutta järjestää korvaava harjoitus kotimaassa.

Maavoimat seuraa koronavirustilannetta ja osallistuminen kansainvälisiin harjoituksiin harkitaan tapauskohtaisesti. Harjoitukseen tai koulutustilaisuuteen ei osallistuta, mikäli se toteutetaan epidemia-alueella tai riski alueen laajenemiseen on olemassa.

Lisätietoa European Challenge 20 -harjoituksesta Maavoimien aiemmin julkaisemasta tiedotteesta.

´