Hyppää sisältöön

Maavoimien ensimmäiset valmiusyksikkökoulutetut varusmiehet aloittavat valmiusvaiheen

Maavoimat
Julkaisuajankohta 12.6.2017 12.08
Tiedote

Maavoimat aloitti varusmiesten valmiusyksikkökoulutuksen saapumiserästä 1/2017 alkaen osana valmiuden kehittämistä.

Ensimmäisten valmiusyksikkökoulutukseen valittujen varusmiesten koulutus on nyt edennyt ensimmäiseen valmiusvaiheeseen. Maavoimien palkatusta henkilöstöstä ja varusmiehistä muodostetuilla valmiusyksiköillä nostetaan Maavoimien suorituskykyä erityisesti sotilaallisen maanpuolustuksen tehtävissä. Lisäksi valmiusyksiköitä voidaan käyttää normaalioloissa tapauskohtaisesti myös muiden viranomaisten tukemiseen kotimaan häiriötilanteissa tai muissa poikkeuksellisissa tapahtumissa.

Valmiusyksiköihin koulutetaan noin 5−10 prosenttia saapumiserän varusmiehistä. Uusi koulutuskokonaisuus on kiinnostanut kaikissa joukko-osastoissa asevelvollisuuttaan suorittavia. Ensisijaisesti koulutukseen valittiin vapaaehtoisia.

Koulutus vaativiin taistelutehtäviin alkaa

Ensimmäisillä valmiusyksikkökoulutettavilla on nyt takanaan perus-, erikois- ja joukkokoulutuskaudet ja varsinainen valmiusyksikkökoulutus ja valmiusaika alkaa 15.6.2017. Valmiusyksiköt osallistuvat valmiusaikana Maavoimien harjoitustoimintaan, viranomaisyhteistoimintaharjoituksiin sekä mahdollisuuksien mukaan kansainvälisiin harjoituksiin kotimaassa tai ulkomailla.

Valmiusjakson aikana varusmiesten koulutusta ja osaamista laajennetaan ja syvennetään. Kaikille varusmiehille koulutetaan muun muassa lisää asejärjestelmiä, johtamisvälineitä, kenttälääkintää, taistelua rakennetulla alueella, pimeätaistelua ja kohteiden suojaamista sekä toimintaa helikopterijoukkojen kanssa.

´