Hyppää sisältöön

Maavoimien komentaja tarkasti suomalaisjoukon Saber Strike 16 -harjoituksessa Virossa

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 20.6.2016 20.08
Tiedote

Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Seppo Toivonen tarkasti suomalaisen joukon Saber Strike 16 -harjoituksessa Virossa maanantaina 20.6. Harjoitukseen osallistui tänä vuonna noin 60 suomalaista Porin prikaatista.

Valtaosaltaan reserviläisistä koostuvasta suomalaisjoukosta noin 50 henkilöä kuuluu Suomen vuoden 2016 EU:n taisteluosastoon. Heille Saber Strike on ollut osa valmistautumista heinäkuussa alkavaan puoli vuotta kestävään valmiusvuoroon, jota johtaa Iso-Britannia.

Saber Strike 16 maastolaatikko

- Saber Strike on sujunut suomalaisten osalta hyvin. Joukko on päässyt harjoittelemaan omia tehtäviään osana monikansallista joukkoa. Osaaminen on syventynyt entisestään ja luottamus omiin kykyihin kasvanut, maavoimien komentaja totesi tyytyväisenä.

Kaikkiaan Saber Strike 16:een osallistuu yhteensä 10 000 henkilöä 13 maasta.  Suomesta osallistuva joukko koostuu esikuntaupseereiden lisäksi panssaritiedustelujoukkueesta ja ilmatulenjohtoryhmästä.

-Yhteistoiminta virolaisten ja amerikkalaisten joukkojen kanssa on tuonut hyvää kokemusta monikansallisesta yhteistyöstä. Myös muiden joukkojen kalustoon on ollut mielenkiintoista tutustua, kertoi panssaritiedustelujoukkueessa palveleva kersantti Santeri Roslöf.

- On ollut mukava huomata, kuinka hyvin suomalainen reserviläinen pärjää taidoillaan ja varustuksellaan ammattiarmeijoiden mukana, sanoi korpraali Andreas Karjalainen panssaritiedustelujoukkueesta.

´