Hyppää sisältöön

Maavoimien komentaja tarkasti Porin prikaatin Niinisalossa

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 3.1.2017 16.05
Tiedote

Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Seppo Toivonen tarkasti Porin prikaatin 2.-3.1.2017.

Tarkastus toteutettiin Niinisalon toimipisteessä. Aika ja paikka olivat tarkastukselle otollisia, sillä Porin prikaatissa aloitti maanantaina 2.1. palveluksensa yhteensä 2094 alokasta, joista 55 oli vapaaehtoisen asepalveluksen aloittaneita naisia. Niinisalon osuus Porin prikaatin alokkaista oli 1075 henkilöä, joista naisia oli 28.

Komentaja tarkasti muun muassa yhden Porin prikaatin perusyksikön herätyksen ja aamutoimet sekä tapasi joukkoyksiköiden komentajia ja varusmiestoimikunnan edustajia. Keskusteluissa varusmiesten kanssa käytiin läpi esimerkiksi Niinisalon toimipisteen varusmiesten vapaa-ajanvieton mahdollisuuksia ja lomakyyteihin liittyviä asioita.

Vuodenvaihteessa Porin prikaatin komentajana aloittanut eversti Rami Saari kuvaili tarkastuskäyntiä kattavaksi. Saari on asettanut yhdeksi komentajakauden tavoitteistaan koulutuksen kehittämisen ja nykyaikaistamisen mahdollisimman monilta osin. Maavoimien komentajan tarkastuskäynti tuki tätä tavoitetta.

- Haluamme virtaviivaistaa asevelvollisten koulutusta ja karsia muun muassa turhaa odottelua. Nämä ovat pieniä asioita, joilla voi kuitenkin olla merkittävä vaikutus palveluksen mielekkyyteen, eversti Saari kuvaili.

´