Hyppää sisältöön

Maavoimien komentajat tyytyväisiä mekanisoidun harjoituksen (Arrow 16) kokemuksiin

Maavoimien esikunta
Julkaisuajankohta 13.5.2016 19.52
Tiedote
Sotilas pitää puhetta muille sotilaille kentällä. Taustalla panssariajoneuvo.

Yhteensopivuus, yhteistyö ja luottamus jäivät päällimmäisinä mieleen Suomen ja Yhdysvaltain Euroopan maavoimien komentajille maavoimien mekanisoidusta harjoituksesta (Arrow 16), joka päättyi Niinisalossa tänään.

Suomen maavoimien komentaja kenraaliluutnantti Seppo Toivonen ja Yhdysvaltain Euroopan maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Ben Hodges tarkastivat Maavoimien mekanisoidun harjoituksen (Arrow 16) 12.–13.5. Kaksi viikkoa kestäneeseen harjoitukseen osallistui ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain 2. ratsuväkirykmentin 2. pataljoonasta jalkaväkikomppania yhteensä 135 sotilaalla osana suomalaista taisteluosastoa.

- Omalta joukoltani saamani palaute on ollut yksinomaan myönteistä. Toimintaympäristö oli meille uusi, joten se tarjosi hyvät edellytykset harjoitella yhteistoimintaa suomalaisten joukkojen kanssa. Ampumaharjoitusvaihe erityisesti testasi joukkojen keskinäistä luottamusta ja hyvin tuloksin, totesi kenraaliluutnantti Hodges tarkastuksen päätteeksi.

Hodges oli vaikuttunut suomalaisten sotilaiden, erityisesti varusmiesten, osaamisesta ja motivaatiosta.

- Harjoitus oli kokonaisuutena ammattimaisesti järjestetty ja toteutettu. Jos meille tarjotaan mahdollisuutta, olemme kiinnostuneita osallistumaan maavoimien mekanisoituun harjoitukseen uudelleen, Hodges sanoi.

Loppu kevät on yhdysvaltalaisille kiivasta harjoituskautta. Harjoituksia järjestetään eri puolilla Eurooppaa ja Suomesta joukko siirtyy seuraavaksi Latviaan.

- Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että saimme harjoitella maineikkaan 2. ratsuväkirykmentin osaston kanssa. Umpiossa ei voi kehittyä, ja joukot oppivatkin toisiltaan harjoituksen edetessä paljon. Harjoitus täytti tavoitteensa ja joukkojen yhteistyö sujui hyvin. Yhteensopivuus, jota harjoituksessa kehitettiin, on olennainen elementti myös kansainvälisissä kriisinhallintaoperaatioissa, joihin osallistumme, kenraaliluutnantti Toivonen kommentoi harjoitusta.

´