Osiot
Valikko
Maavoimat

Maavoimien mekanisoitu harjoitus alkaa Niinisalossa

Panssariprikaati 28.4.2016 15.24
Tiedote

Panssariprikaatin johtama Maavoimien mekanisoitu harjoitus (Arrow 16) järjestetään 2.-13.5.2016 Pohjankankaalla Niinisalossa. Harjoituksen tavoitteena on kehittää maavoimien mekanisoitujen joukkojen yhteistoimintaa ja suorituskykyä. Harjoitukseen osallistuu lisäksi Yhdysvaltain Euroopan maavoimajoukkojen osasto osana maavoimien kahdenvälistä yhteistyötä.

Maavoimien mekanisoitu harjoitus on vuosittain järjestettävä maavoimien harjoitus, jossa painopiste on mekanisoitujen joukkojen hyökkäystaistelussa. Harjoitukseen osallistuu varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa Panssariprikaatista, Karjalan prikaatista, Porin prikaatista sekä Utin jääkärirykmentistä yhteensä noin 2300 henkilöä ja satoja ajoneuvoja. Harjoituksen aikana harjoitusalueella sekä sen välittömässä läheisyydessä on myös helikopteritoimintaa. Harjoitus koostuu taisteluharjoituksesta sekä ampumaharjoituksesta. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin komentaja eversti Pekka Järvi.

Harjoitukseen osallistuu lisäksi Yhdysvaltain Euroopan maavoimajoukkojen 2. ratsuväkirykmentin moottoroitu jalkaväkikomppania, jonka vahvuus on 185 palkattuun henkilökuntaan kuuluvaa. Komppania harjoittelee osana suomalaista taisteluosastoa. Harjoituskalustona heillä on muun muassa Stryker -panssaroidut miehistönkuljetusajoneuvot ja osastolle kuuluvat panssarintorjuntaohjukset.

Harjoitusjoukot saapuvat Kankaanpäähän ja Niinisaloon vaiheittain 2.5. aikana. Marssiosastojen ajoneuvojen lukumäärät vaihtelevat 15 - 50:een ajoneuvoon ja nopeus vaihtelee 50 – 80 km/t. Tela-ajoneuvot siirretään alueelle juna- ja lavettikuljetuksin. Tielläliikkujien on hyvä varautua normaalia hitaampaan matkantekoon ja ajoittaisiin ruuhkiin.

 

Harjoituksen kulkua voi seurata verkossa:

Facebook.com/maavoimat #ARROW16 #maavoimat

Twitter.com/maavoimat @maavoimat

Instagram.com/puolustusvoimat

Youtube.com/puolustusvoimat

 

Parolannummi, Hattula