Hyppää sisältöön

Nuoli 21 -harjoitus kerää joukkoja Satakuntaan

Karjalan prikaatiPanssariprikaatiPorin prikaati
Julkaisuajankohta 20.5.2021 9.48
Tiedote
Leopard 2A6 -panssarivaunu Pohjankankaalla.

Panssariprikaati johtaa Nuoli 21 -harjoituksen Pohjankankaalla Niinisalossa 27.5.-2.6. 2021. Harjoitusjoukot liikkuvat myös Kankaanpään, Parkanon, Jämijärven sekä Karvian alueella. Harjoitus on taisteluharjoitus, jonka aikana ei järjestetä kovapanosammuntoja. Harjoitus on kesäkuussa kotiutuvien varusmiesten päättöharjoitus.

Nuoli 21:ssä harjoitellaan Maavoimien mekanisoitujen joukkojen ja aselajien yhteistoimintaa mekanisoidun joukon hyökkäys- ja viivytystaistelussa. Tämän ohella harjoitellaan johtamisen eri tasojen yhteistoimintaa, ilmatulenjohtoa ja Ilmavoimien lähitulitukea.

Harjoituksen tavoitteena on ylläpitää ja kehittää Maavoimien joukkojen osaamista ja suorituskykyä kotimaan puolustuksen tarpeisiin. Harjoitus tukee monipuolisesti maapuolustuksen suorituskykyjen kehittämistä ja henkilökunnan, reserviläisten sekä varusmiesten osaamista yksilö- ja joukkotasolla.

Nuoli 21 -harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa, varusmiehiä ja reserviläisiä Panssariprikaatista, Porin prikaatista, Karjalan prikaatista ja Utin jääkärirykmentistä sekä Rajavartiolaitoksesta. Harjoitukseen liittyy myös Ilmavoimien lentotoimintaa. Harjoitusjoukkojen kokonaisvahvuus on enimmillään noin 3500 henkilöä, joista reserviläisiä noin 200. Harjoituksessa on mukana yli 300 ajoneuvoa. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin komentaja eversti Tero Ylitalo.

Harjoitusjoukot saapuvat Niinisalon alueelle vaiheittain 27.- 30.5. Harjoituksen raskasta kalustoa siirretään Niinisaloon juna- ja lavettikuljetuksin. Osa junalla saapuvasta kalustosta puretaan Parkanossa, josta se siirtyy kohti Niinisalon Pohjankankaan harjoitusaluetta lauantain, 29.5. kuluessa. Harjoitusjoukot näkyvät liikenteessä erityisesti lauantaina 29.5, kun Panssariprikaatin joukot siirtyvät vaunu- ja pyöräkalustollaan maanteitse Parkanon asemalta kohti Karviaa ja Pohjankangasta käyttäen pääsääntöisesti teitä 274, 273 sekä 2700.

Nuoli 21 -harjoitussivustolta maavoimat.fi/nuoli-21 löytyvät karttakuvina alueet, joilla harjoitusjoukot liikkuvat 29. - 31.5.2021.

Maanteitse 27.5. - 29.5. Niinisaloon saapuvat joukot marssivat pääosin reittejä
Parolannummi-VT3-Tampere- Pirkkala-Ylöjärvi-Hämeenkyrö-VT3- Ikaalinen -261- Niinisalo
Vekaranjärvi-Kouvola-Lahti-Riihimäki-Hämeenlinna-Tampere-Niinisalo
Vekaranjärvi-Kouvola-Lahti-Tuulos- Tampere-Niinisalo
Lohtaja-Kokkola-Ylihärmä-Seinäjoki-Niinisalo

Seuraa harjoitusta Panssariprikaatin sekä Karjalan prikaatin Facebook - ja Twitter-kanavilla sekä Maavoimien Instagramissa hästägilla #nuoli21.

twitter.com @PanssariPR
twitter.com@KarjalanPR
twitter.com@PorinPR
twitter.com@PKarjalan_raja
twitter.com@Maavoimat
Facebook.com/panssariprikaati
Facebook.com/karjalanprikaati
Facebook.com/maavoimat
[email protected]
 

´