Hyppää sisältöön

Maavoimien pääharjoitus Pohjoinen 18 päättyy torstaina

Maavoimat
Julkaisuajankohta 5.6.2018 14.08
Tiedote
Pohjoinen 18 Rovajärvellä alkoi 24.5. ja päättyy 7.6.2018. Harjoituksessa ammuttiin mm. kevyellä kertasingolla.

Maavoimien taistelu- ja ampumaharjoitus Pohjoinen 18 päättyy Rovajärvellä torstaina 7.6.2018. Paluumarssit kotivaruskuntiin ja joukko-osastoihin tapahtuvat torstaina ja perjantaina.

Pohjoinen 18 -harjoitus kestää hieman yli kaksi viikkoa. Pitkä harjoitus jakautuu noin viikon taisteluharjoitukseen ja noin viikon Maavoimien vaikuttamisharjoitukseen eli ampumavaiheeseen.

Maasotakoulun johtaja eversti Asko Muhonen johtaa Pohjoinen 18 -harjoituksen ja keskustelee varusmiehen kanssa maastossa.

- Harjoitus on mennyt erittäin hyvin. Tavoitteet saavutettiin. Koulutuksellisesti joukot ovat parantaneet suoritustasoaan. Harjoitus toteutettiin turvallisesti huolimatta siitä, että maasto oli kuivaa. Olemme välttyneet suuremmilta metsäpaloilta, harjoituksen johtaja eversti Asko Muhonen Maasotakoulusta kertoo.

- Yhdistimme harjoituksessa paljon erityyppisiä joukkoja ja eritasoisia johtoportaita. Niiden kaikkien yhteen nitomisessa ja suunnittelussa ollaan onnistuttu erinomaisesti, Muhonen jatkaa.

Yhdessä harjoitteleminen eri aselajien ja puolustushaarojen kesken on Muhosen mukaan olennaista. Puolustusvoimat toimi yhdessä kumppanien ja muun muassa Ruotsin maavoimien joukkojen kanssa.

Reserviläisille Pohjoinen 18 toimi kertausharjoituksena.


- Reserviläisillä on hyvät valmiudet, ottaen huomioon, että he tulevat reservistä suoraan harjoitukseen. Ja miten motivoituneita ja hienolla asenteella varusmiehet ovat olleetkaan mukana, Muhonen toteaa.

Pohjoinen 18 -harjoituksessa ammuttiin muun muassa 130 K 54 kenttäkanuunalla.

Harjoitus päättyy vaativaan yhteisammuntaan torstaina 7. kesäkuuta, jossa taistelevia joukkoja tuetaan keskitetyllä tulenkäytöllä.

Paluumarssit näkyvät liikenteessä

Harjoitusjoukkojen paluu kotivaruskuntiin aiheuttaa normaalia suurempia liikennemääriä ja saattavat vaikuttaa muuhun liikenteeseen.

Marssiosastot liikkuvat 80 km/h:n nopeudella 7. –8.6. teillä KT 82 Kemijärvi-Vikajärvi, E 63 Kuopio-Tampere, E 12 Tampere-Hämeenlinna, E 75 Vikajärvi-Oulu, E 63 Kemijärvi-Kajaani ja E 8 Oulu-Pori.

Kuvia ja videoita harjoituksesta on verkkosivulla maavoimat.fi/pohjoinen18 ja sosiaalisessa mediassa:

• Facebook.com/maavoimat

• Twitter.com/maavoimat @maavoimat

• Youtube.com/puolustusvoimat

 

´