Hyppää sisältöön

Maavoimien suuri kertausharjoitus tuo simulaattorit Lappiin

Jääkäriprikaati
Julkaisuajankohta 10.8.2016 13.25
Tiedote

Jääkäriprikaatin johtama taisteluosaston kertausharjoitus Lappi16 järjestetään 19.–26.8.2016 Rovajärvellä. Maavoimien suuri kertausharjoitus kokoaa joukkoja Lappiin eri puolilta Suomea.

Kertausharjoituksen tavoitteena on kehittää taisteluosaston suorituskykyä aktiivisessa taistelussa laajalla alueella Pohjois-Suomessa sekä harjoituttaa joukkoja toimimaan Lapin olosuhteissa. Harjoitukseen osallistuu joukkoja Jääkäriprikaatista, Kainuun prikaatista, Panssariprikaatista, Karjalan prikaatista, Porin prikaatista, Ilmavoimista, Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksesta ja Puolustusvoimien logistiikkalaitokselta. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 3100 henkilöä, joista noin 2300 on reserviläisiä.

Harjoitus on kolmivaiheinen koostuen perustamis- ja koulutusvaiheesta, taistelu- ja ampumaharjoitusvaiheesta sekä purku- ja kotiuttamisvaiheesta. Harjoituksessa käytetään laajasti modernia simulaattorijärjestelmää koulutuksen tukena. Harjoituksen johtaa Jääkäriprikaatin komentaja eversti Antti Lehtisalo.

Harjoituksen kulkua voi seurata verkossa:

´