Hyppää sisältöön

Maavoimien vaikuttamisharjoitus 2016 on päättynyt

Maavoimat
Julkaisuajankohta 25.11.2016 11.14
Tiedote
Tankki ampuu lumisessa metsässä

Maavoimien vaikuttamisharjoitus 2016 on päättynyt 25.11. Rovajärven ampuma-alueella.

Harjoitus oli Puolustusvoimien vuoden suurin kokonaistulenkäytön ja johtamisen harjoitus. Siihen osallistui varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa kaikista Maavoimien joukko-osastoista ja Rajavartiolaitoksesta yhteensä noin 4000 henkilöä. Osana Suomen ja Ruotsin maavoimien kahdenvälistä yhteistyötä harjoitukseen osallistui lisäksi osasto Ruotsin Tykistörykmentistä (Artilleriregementet, A9) vahvuudella 31 sotilasta.

- Harjoitus osoitti, että eri aselajien yhteistoiminta on sujuvaa samoin kuin yhteistyö ruotsalaisten kanssa. Kaiken kaikkiaan harjoituksen tavoitteet saavutettiin, järjestelmät toimivat ja yksilötasollakin opittiin. Ja mikä hienointa, harjoitus sujui turvallisesti, kommentoi harjoituksen johtaja, eversti Petteri Rokka Maasotakoulusta.

Vuosittain järjestettävä Maavoimien vaikuttamisharjoitus kehittää yhtymän ja taisteluosaston tulenkäyttöä sekä aselajien välistä yhteistoimintaa laajalla alueella. Harjoitus muodostuu taisteluosasto- ja järjestelmäharjoitusvaiheista, missä keskitytään erityisesti kenttätykistön ja jalkaväen ammuntoihin, tulenkäytön suunnitteluun sekä johtamiseen. Lisäksi harjoituksessa tehdään maavoimien toimintaan liittyvää tutkimusta sekä tykistön kenttäkokeita.

Suomen ja Ruotsin maavoimien kahdenvälisen yhteistyön tavoitteena harjoituksessa oli kehittää yhteisen tulenkäytön osaamista ja parantaa joukkojen yhteistoimintakykyä. Puolustusministeriö on hyväksynyt harjoituksen osaksi Maavoimien vuoden 2016 kansainvälistä harjoitustoimintaa.

Maavoimien vaikuttamisharjoituksen johti Maasotakoulu. Harjoituksen johtajina toimivat Maasotakoulun apulaisjohtaja, eversti Petteri Rokka sekä tykistön tarkastaja, eversti Pasi Pasivirta. Seuraava Maavoimien vaikuttamisharjoitus järjestetään marraskuussa 2017.

´