Hyppää sisältöön

Maavoimien vuosipäivänä palkitut

Maavoimat
Julkaisuajankohta 27.2.2020 13.45
Tiedote

Maavoimien vuosipäivän konsertissa 26.2.2020 palkittiin kriisinhallintaoperaatioissa ja Maavoimien palveluksessa ansioituneita sotilaita ja reserviläisiä.

Maavoimat palkitsi yhteistyössä Suomen Rauhanturvaajaliitto ry:n ja URLUS-säätiön kanssa seuraavat kriisinhallintaoperaatioissa ansioituneet rauhanturvaajat stipendillä:

Reservin korpraali Mohammed Jasim 
Pitkä kokemus rauhanturvatehtävistä ja erityisesti partiotoiminnasta. Huomioi laaja-alaisesti toiminnassaan paikalliset ihmiset ja olosuhteet. Hän on osaamisellaan ja tilanteen lukemisella pystynyt usein tukemaan esimiehiään hankalissakin tilanteissa. 

Yliluutnantti Pasi Ryhänen
Suomen osaston kansallisen tukiosan laajentamisen suunnittelu ja johtaminen Pohjois-Afganistaniin. Tehtävä sisälsi vanhan operatiivisen toiminnan purkamisen ja uuden tukikohdan toimintojen ja rakenteiden luomisen.

Reservin vääpeli Ville Uotila 
Nopeasta ja ammattitaitoisesta toiminnasta sairaanhoitajana operaatiossa osana suurempaa joukkoa.

Reservin vääpeli Axel Veit
Nopeasta ja ammattitaitoisesta toiminnasta sairaanhoitajana operaatiossa osana suurempaa joukkoa.

Ylikersantti Niko Vekki
Tietojärjestelmätoiminnallisuuksien kehittäminen palvelemaan paremmin operaation toteutusta. Erityiskiitoksen saa kirjanpidon toimintakuntoon saattaminen.

Maavoimat palkitsi seuraavat palveluksessa ansioituneet sotilaat Suomi100-puukolla:

Vääpeli Markku Aho
Laaja-alaiset kouluttajan taidot, jotka on hankittu palvelemalla useissa Jääkäriprikaatin perusyksiköissä. Hänen johtamisotteensa on innostava ja samalla vaativa. Hän saa toistuvasti aikaiseksi hyvän yhteishengen joukkoonsa ja kykenee kannustamaan joukon erittäin hyviin suorituksiin.

Everstiluutnantti Timo Hänninen
Koulutus 2020 -ohjelmaan sisältyvä reserviupseerikurssin rakenteen ja sisältöjen uudistaminen ja uusien pedagogisten ratkaisujen käyttöön ottaminen. Varusmiespalvelukseen sisältyvän johtajakoulutuksen hyväksiluettavuuden edistäminen siviiliopinnoissa ja -elämässä.

Kapteeni Karri Lahtinen
Vuonna 2017 ”Suomi 100”, vuonna 2018 ”Puolustusvoimat 100” ja viimeisimpänä vuoden 2019 Suomen EU-puheenjohtajuuskausi ovat lisänneet merkittävästi tilaisuuksia, joista Lahtinen on suoriutunut johtamansa yksikön kanssa kiitettävästi.

Vääpeli Toni Tähkänen
Poikkeuksellisen pitkäjänteinen omistautuminen ja vankka ammattitaito palvellessaan läpi virkauransa Karjalan prikaatin Kymen pioneeripataljoonassa vaativan aliupseerikurssin sisältävän pioneeriperusyksikön kouluttajan ja nyt viimeisimpänä yksikön vääpelin tehtävissä.

´