Hyppää sisältöön

Maavoimista reserviin yli 6 700:
”Jään kaipaamaan tupakavereita palveluksen jälkeen”

Maavoimat
Julkaisuajankohta 13.12.2017 10.33
Tiedote
Ihmiset kävelevät jonossa ulkona liinavaatteiden kanssa

Yli 6 700 nuorta siirtyy huomenna 14. joulukuuta reserviin Maavoimien kahdeksasta joukko-osastosta. Eniten varusmiehiä kotiutuu Kainuun, Karjalan ja Porin prikaateista.

Yksi kotiutuvista on Karjalan prikaatissa palveleva alikersantti Tuomo Riihelä.

19-vuotiasta Riihelää hymyilyttää. Karjalan prikaatin Repo 217 -taisteluharjoitukseen marraskuun lopussa osallistunutta Riihelää ei märkä maasto tai jatkuva valmiustila lannista, sillä hänen varusmiespalveluksensa lähenee päätöstään.

– Tulen kyllä kaipaamaan tupakavereitani palveluksen jälkeen. Olemme jo järjestäneet yhteisen risteilyreissun intin päättymisen kunniaksi. Uskon, että pidämme yhteyttä myös varusmiespalveluksen jälkeen, Riihelä pohtii.

Tammikuussa palveluksensa aloittanutta helsinkiläistä Riihelää odottaa intin jälkeen paluu työelämään. Varusmiesaikaansa hän pitää arvokkaana ja suurena kokemuksena.

– Olen ollut todella paljon maastoharjoituksissa. Samalla olen oppinut myös luonnossa selviytymisen taitoja, joista on varmasti hyötyä myös siviilissä.

Varusmiehet ja mönkijä metsässä

Tykkimiehet Teemu Iivari, Julius Lahtinen, Tommi Juhala ja Joni Siltala osallistuivat niin ikään Repo 217 -taisteluharjoitukseen. He valmistelivat kenttätykille asemia.

Nelikko naurahti muistellessaan pian päättyvää varusmiesaikaansa. Käy selväksi, että heillä on ollut vuoden aikana niin hauskoja kuin hieman vaikeampiakin hetkiä.

– Mutta porukka on hauskaa, Tommi Juhala sanoo.

 

Maanantaina 8. tammikuuta 2018 Maavoimissa aloittaa varusmiespalveluksensa noin 10 000 miestä ja naista. Eniten uusia alokkaita vastaanottavat Porin prikaati, Kainuun prikaati ja Karjalan prikaati. Kussakin palveluksensa aloittaa noin 2 000 alokasta.
´