Hyppää sisältöön

Majuri Pekka Rytkölä siirtyy reserviin -Maasotakoulu kiittää hyvästä työstä

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 29.12.2021 9.16
Tiedote
Majuri Pekka Rytkölä juhlapuvussa sotilaan harmaissa ja ansiomerkeissä, kasvomaski päällä, mutta silmät hymyilevät.

Yli kolmekymmentä vuotta Puolustusvoimien palveluksessa ollut majuri Pekka Rytkölä siirtyy tammikuun alussa reserviin. Viimeinen työtehtävä hänellä oli Maasotakoulussa vmp-upseerina eli vapaaehtoisen maanpuolustuksen suunnittelu-upseerina.

Sitä ennen majuri Pekka Rytkölä palveli Pioneerikoulussa, joka kuuluu Maasotakouluun ja sijaitsee Lappeenrannassa.

- Tulin Maasotakoululle Maavoimien esikunnasta. Olin osastoesiupseerina asevelvollisuus- ja komentosektorilla ja vastasin asevelvollisten valvonnasta ja kutsunnoista, Rytkölä kertoo.

- Olen aikaisemmin palvellut parissa sotilasläänin esikunnassa ja Kaartin jääkärirykmentissä. Työura on kulunut pääasiassa varusmiesten ja reserviläisten koulutuksen parissa.

Pekka Rytkölän lähtökahvit nautittiin Maasotakoulun ruokalassa joulukuussa. Tuolloin monet kehuivat häntä rauhalliseksi, positiiviseksi ihmiseksi ja hyväksi työkaveriksi. Eräs työkaveri sanoi, että Rytkölä on ”mies, jolla on sydän mukana”.

- Hän on hengenluoja varuskunnassa, kiitteli Maasotakoulun johtaja, eversti Kari Pietiläinen.

- Toivotamme erinomaisen pirteitä eläkepäiviä. Mutta olet niin nuori mies, että reserviläisyys jatkuu, sanoi eversti Kari Pietiläinen lähtökahvitilaisuudessa. Hän vihjaa, että kertausharjoituksiin saattaa siis tulla käsky.

Rytkölällä itsellään nousee erityisesti kaksi asiaa mieleen työurasta Puolustusvoimissa ja Maasotakoulussa.

- Ihmiset ja kiitollisuus. Kiitollisuus siis hyville työkavereille ja Puolustusvoimille. Tässä työssä on parasta se, että koko ajan tapaa uusia hienoja ihmisiä. Huono puoli on se, että tehtävät vaihtuvat usein ja työ erottaa ihmisiä toisistaan. Olen myös kiitollinen Puolustusvoimille siitä, että olen saanut työssäni opiskella eri kursseilla ja kehittää itseäni sekä palvella neljä kertaa kriisinhallintaoperaatioissa ulkomailla.

- Palvelus Puolustusvoimissa on vaatinut paljon, mutta samalla se on myös antanut sellaista, jota en olisi ehkä muualla voinut kokea. 

Kuvassa majuri Pekka Rytkölä maastossa harjoituksessa syksyllä 2021.

Hän aikoo viettää reservin päiviä eläkkeellä luonnossa liikkuen ja lasten jalkapalloharrastuksen parissa. Rytkölä haaveilee koiran hankkimisesta kaveriksi.

Maasotakoulu kiittää majuri Pekka Rytkölää hyvästä työstä ja toivottaa hyviä reservin päiviä!

Kuka?

•    Majuri Pekka Rytkölä on koulutukseltaan sotatieteiden maisteri.

•    Asuu Taipalsaarella perheensä kanssa.

•    Kiinnostui sotilaan ammatista palvellessaan varusmiehenä Rajavartiolaitoksessa.

 

Joukko-osasto Lappeenranta
´