Hyppää sisältöön

Meripelastusharjoitus Nauvon ja Korppoon välisellä merialueella

Utin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 14.11.2018 14.30
Tiedote
NH90-kuljetushelikopteri harjoittelee meripelastustehtävää.

Länsi-Suomen merivartiosto järjestää yhdessä Utin jääkärirykmentin kanssa Janette 18 -meripelastus- ja vinssausharjoituksen Nauvon ja Korppoon välisellä merialueella torstaina 15. marraskuuta.

Maalialuksina Pärnäisistä etelään järjestettävässä harjoituksessa toimivat Rajavartiolaitoksen vartiolaivat Tursas ja Uisko. Maalihenkilöinä on Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisia, yhteensä yli 120 henkeä. Harjoituksen johtaa Meripelastuskeskus Turku (MRCC).

Harjoitusskenaariossa kaksi alusta on törmännyt ja kumpikin on syttynyt palamaan. Matkustajia on evakuoitu pois maalialuksilta pelastuslautoille ja luodoille. Utin Helikopteripataljoonan NH90-helikopterit sekä Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri vinssaavat maalihenkilöitä kohteista ja lennättävät heidät joko Nauvon Pärnäisiin tai Turkuun. Harjoituksen toiminnallinen osuus alkaa noin kello 13 jatkuen iltaan noin kello 19 saakka.

Harjoitusalueella liikkuu runsaasti viranomaisten ja vapaaehtoisten meripelastajien kalustoa sekä useita helikoptereita.

´