Hyppää sisältöön

Naisten vapaaehtoisen asepalveluksen valintatilaisuus toteutetaan erikoisjärjestelyin

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 24.4.2020 8.13
Tiedote

Puolustusvoimat on ohjeistanut aluetoimistoja pitämään tämän vuoden valintatilaisuudet erikoisjärjestelyin koronavirustilanteesta johtuen.

Pohjois-Karjalan aluetoimisto pitää valintatilaisuuden Joensuussa perjantaina 24.4.2020. Koronavirustilanteesta johtuen tilaisuuteen ei kutsuta hakijoita paikan päälle kuten yleensä, vaan päätökset tehdään hakemusten ja ennakkotietojen perusteella aluetoimistossa valintalautakunnan toimin ja ne lähetetään hakijoille postitse.

Kaikkiin hakijoihin on oltu yhteydessä ennakkoon puhelimitse ja sähköpostitse. Näin on varmistettu hakijan terveydentila sekä hakijan omat toiveet palveluksen aloittamisen ajankohdasta ja palveluspaikkatoiveesta päätöksentekoa varten. Pohjois-Karjalan aluetoimisto käsittelee tänä vuonna 30 hakemusta.

Hakemukset käsittelee valintalautakunta, jonka puheenjohtajana toimii majuri Markku Väätänen ja sihteerinä yliluutnantti Jarmo Kolu sekä lääketieteellisenä asiantuntijana lääkäri Oskari Gröhn.

Hakijoille on lähetetty jo aiemmin ennakkotietoa postitse sekä pyydetty perehtymään Puolustusvoimien verkossa olevaan materiaaliin. Mikäli hakija haluaa tulla kuulluksi henkilökohtaisesti paikan päälle kutsuttuna valintatilaisuudessa, voidaan hänet kutsua aluetoimiston järjestämään tarkastukseen myöhemmin.

Kainuun prikaatin aluetoimistoja ovat Pohjois-Karjalan aluetoimisto Joensuussa, Pohjois-Savon aluetoimisto Kuopiossa sekä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimisto Oulussa.

Aluetoimisto tai muu palvelupiste Joensuu Joukko-osasto Kajaani Pohjois-Karjalan aluetoimisto Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimisto Pohjois-Savon aluetoimisto
´