Hyppää sisältöön

Nuoli 21 - Hyvä tietää ennen harjoitusta!

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 20.5.2021 12.59
Uutinen

Onko sinulla ilmoitettavaa tai kysyttävää Nuoli 21- harjoituksen kulkuun tai paikallisiin järjestelyihin liittyen? Löydät ohesta lisätietoja sekä tarvittavia yhteystietoja ja ohjeita.

 

Missä joukot liikkuvat?

Nuoli 21- harjoitus järjestetään Satakunnassa, Niinisalon ja Kankaanpään seudulla mutta joukkojen toiminta-alueena on Pohjankankaan harjoitusalueen ohella myös alueita Parkanon, Karvian ja Jämin alueella. Osa raskaan kaluston junakuljetuksista puretaan Parkanon asemalla lauantaina 29.5.21.

Panssariprikaati on jo hyvissä ajoin ennakkoon tiedottanut alueiden maanomistajia tulevasta harjoituksesta ja joukkojen liikkeistä alueella. Yksityisillä maa-alueilla liikkuvat joukot on ohjeistettu tarkaan ja joukoilta kielletyt alueet on pyritty merkitsemään selkeästi.

Mitä jos havaitsen maastovahinkoja maillani?

Mikäli kuitenkin havaitset omaan metsä- tai muuhun maa-alueeseen tai tiestöön kohdistuneen varion, ole meihin yhteydessä, jotta voimme selvittää asian ja korjata mahdollisesti aiheuttamamme vahingon. Voit tulostaa tästä ilmoituslomakkeen ja toimittaa sen lomakkeen ohjeiden mukaan edelleen joko postitse tai skannattanuna sähköpostilla.

Minkälaista lentotoimintaa harjoitukseen liittyy?
 

Nuoli 21 -harjoitukseen liittyy sekä Maavoimien operoimaan helikopteritoimintaa että Ilmavoimien lentotoimintaa. Lentotoimintaan osallistuu F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjiä, Hawk-suihkuharjoituskoneita sekä kuljetus- ja yhteyskoneita. Nuoli 21 -harjoituksessa ei käytetä kovia ilmasta maahan -ampumatarvikkeita, vaan Ilmavoimat tukee maassa olevien harjoitusjoukkojen taistelua simuloiduilla ilmasta maahan -ammunnoilla. Tavoitteena on harjoitella Maa- ja Ilmavoimien yhteistoimintaa, esimerkiksi ilmatulenjohtajien ja hävittäjien välistä yhteistyötä.
Nuoli 21 -harjoitukseen liittyvät tuki- ja maalilennot ajoittuvat päivittäin aikavälille kello 8‒17. Karvian ja Parkanon suunnalla näkyy ja kuuluu lähinnä yksittäisiä lentosuoritteita.

 

Keneltä saan lisätietoja harjoituksesta?

Harjoituksen johto                         

  • evl Kalle Laurila                 0299 442700


Yhteysupseeri /infoupseeri

  • kapt Jose Mäntylä             0299 442714        

Vahingot ja vaurioilmoitukset

  • kapt Kari Stöd                    0299 442480

Liikenne                                         

  • kapt Kari Paunonen          0299 442485

    
Viestintä                                

  • tiedottaja Kirsi Lehto        0299 442414
  • tiedottaja Jaana Kuusisto 0299 432784
Harjoitukset ja ammunnat Joukko-osasto
´