Hyppää sisältöön

Osa Hiukkavaaran siviiliampumaradoista suljetaan tilapäisesti

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 20.5.2016 10.26
Tiedote

Puolustusvoimat sulkee osan siviiliseurojen hallinnoimista ampumaradoista Oulun Hiukkavaarassa.

Puolustusvoimien valvontaan siirtyneet radat voidaan ottaa käyttöön, mikäli siviiliampumaseurat kunnostavat ne vastaamaan voimassa olevia turvallisuus- ja varomääräyksiä sekä ympäristölupia. Seuroilla on mahdollisuus jatkaa toimintaa Hiukkavaarassa olevilla Puolustusvoimien ampumaradoilla.

Ratojen sulkemisesta ja Puolustusvoimien ratojen käyttömahdollisuudesta järjestettiin alueen ampumaseuroille tiedotustilaisuus Hiukkavaarassa maanantaina 9. toukokuuta.

Hiukkavaaran ampumarata-alueella on Puolustusvoimien käytössä 25, 150 ja 300 metrin radat sekä taisteluampumapaikka. Käytöstä toistaiseksi poistuvat nyt siviiliseurojen 25, 50 ja 100 metrin radat, osa practical-radasta sekä villikarjurata.

Hiukkavaaran ampumaratojen maa-alueet omistaa Metsähallitus ja Senaatti-kiinteistöt. Ympäristövalvonnasta vastaa Puolustusvoimien Logistiikkalaitos yhteistyössä ELY:n kanssa. Toimintaa ja turvallisuusmääräysten noudattamista valvoo Kainuun prikaati, joka on alueen pääasiallinen käyttäjä. Alueen käyttösopimukset solmitaan Kainuun prikaatin kanssa.

Puolustusvoimien ampumaratojen yhteydessä olevien siviiliampumaratojen valvonta kuuluu Puolustusvoimille ja niiden on täytettävä Puolustusvoimien varomääräykset. Puolustusvoimien toiminta Hiukkavaarassa jatkuu nykyisellä tasolla.

´