Hyppää sisältöön

Päijät-Häme 20 harjoituttaa paikallisjoukkoja ja viranomaisia poikkeusoloissa

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 24.8.2020 11.52
Tiedote
Paikallispuolustusharjoitusten keskeisenä teemana on viranomaisyhteistyö.

Panssariprikaatin johtama Päijät-Häme 20 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 7. -11.9.2020 Panssariprikaatin toiminta-alueella Päijät-Hämeen maakunnassa. Harjoitusjoukot näkyvät erityisesti Lahden seudulla. 

Harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa ja varusmiehiä Panssariprikaatista sekä reserviläisiä Panssariprikaatin toiminta-alueelta. Harjoitukseen liittyy kertausharjoituksia myös Tampereella, Jyväskylässä sekä Parolannummella. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 500 henkilöä. 
 
Päijät-Häme 20 -harjoituksen tavoitteena on tehostaa ja kehittää henkilökunnan, reserviläisten sekä varusmiesten osaamista omissa sodanajan tehtävissään sekä reserviläisten osaamista paikallispuolustuksen tehtävissä.  Yhtenä keskeisenä teemana harjoituksessa on viranomaisyhteistyö mm poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa. Puolustusvoimien joukot harjoittelevat yhteistoimintaa pelastuslaitoksen ja poliisin kanssa Lahdessa ja sen lähiympäristössä. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin apulaiskomentaja eversti Kari Kaakinen.
 
Panssariprikaati järjestää osana Päijät-Häme 20-harjoitusta Päijät-Hämeen alueen kunnille sekä alueen viranomaisille ja muille toimijoille Kokonaisturvallisuuspäivän. Tilaisuudessa käsitellään viranomaisyhteistyötä sekä kuntien valmiuteen ja varautumiseen liittyviä asioita. 
 
Päijät-Häme 20 on yksi Maavoimien kuudesta paikallispuolustusharjoituksesta - harjoitukset järjestetään samanaikaisesti eri puolilla Suomea. Päijät-Häme 20 -harjoitusta voi sosiaalisessa mediassa seurata aihetunnisteella #päijäthäme20 #pspr #paikallispuolustus.
 
 

 
 

Harjoitukset ja ammunnat Hämeen aluetoimisto Joukko-osasto Parolannummi, Hattula Riihimäki
´