Hyppää sisältöön

Paikallisjoukot harjoittelevat Pohjois-Karjalan puolustamista Joensuu 18:ssa

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 4.9.2018 8.42
Tiedote

Paikallisjoukot ja viranomaiset harjoittelevat yhteistoimintaa pääosin Joensuussa 10.-14.9.2018.

Harjoituksen tavoitteena on harjoituttaa puolustusvoimia, muita viranomaisia ja yhteistoimintaosapuolia omissa ja yhteisissä moniviranomaistehtävissä siviiliympäristön häiriötilanteissa. Erityyppisissä harjoitustilanteissa testataan käytännön johtamistoimintaa sekä yhteistyötä eri viranomaisten kesken. Keskeistä on yhteisen tilannekuvan muodostaminen ja tiedonkulku eri viranomaisten välillä.

Kainuun prikaatin johtamaan Joensuu 18 -harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa, reserviläisiä ja varusmiehiä Kainuun prikaatista ja Pohjois-Karjalan rajavartiostosta. Lisäksi harjoitukseen osallistuu henkilöstöä Itä-Suomen Poliisilaitokselta, Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta, Joensuun kaupungilta, Finavialta, VR:ltä, Siun sotesta, Hälytyskeskuksesta, SPR:ltä, seurakuntayhtymästä, VAPEPA:sta ja Tullista.

Harjoitukseen osallistuu kaikkiaan noin 1000 henkilöä. Harjoituskohteet ovat pääosin Joensuussa, mutta osin myös Liperin ja Kontiolahden alueella.

Harjoituksen johtaa everstiluutnantti Janne Myller.

Joensuu 18 -harjoitus on osa maavoimissa samanaikaisesti toteutettavia viittä paikallispuolustusharjoitusta. Harjoitusta voi seurata maavoimien sosiaalisen median kanavilla Facebook ja Twitter hashtagilla #joensuu18.

Harjoitus näkyy erityisesti Joensuussa

Joensuu 18-harjoitus tulee näkymään erityisesti tiistain ja torstain välisenä aikana eri puolilla Joensuuta sekä Ylämyllyllä, Onttolassa ja Jaamankankaalla. Katukuvassa näkyy jalan liikkuvia sotilaita ja viranomaisajoneuvoja.

Melua esiintyy torstaina sataman lähistöllä Penttilä-Kuhasalo-Vehkalahti-alueella kello 7-18, jossa käytetään harjoitusampumatarvikkeita. Harjoitukseen ei liity kovapanosammuntoja. Kuhasalon ulkoilualue ei ole ulkoilijoiden käytettävissä torstaina kello 7-18.

Harjoituksen aikana maanantaista perjantaihin päivystää numero 0299 451 964 mahdollisia kansalaisten yhteydenottoja varten.

´