Hyppää sisältöön

Paikallispuolustusharjoitus "Etelä-Savo20" näkyy syyskuussa Mikkelin ja Puumalan alueilla

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 25.8.2020 10.29
Tiedote
ryhmä sotilaita suojassa panssarivaunun takana
Kohteiden suojaaminen on osa harjoitusta

Puolustusvoimat järjestää Karjalan prikaatin johdolla Etelä-Savossa, Mikkelin ja Puumalan lähialueilla paikallispuolustusharjoituksen ”Etelä-Savo20” 7.-10.9.2020 välisenä aikana.

Harjoitukseen osallistuu joukkoja Karjalan prikaatista, Maasotakoulusta ja muiden viranomaisten, kuten poliisin, pelastuslaitoksen ja terveysviranomaisten taholta. Harjoituksen johtaa Karjalan prikaatin apulaiskomentaja, eversti Petri Olli. Päämääränä on kehittää paikallispuolustuksen suorituskykyä sekä viranomaisten välistä yhteistoimintakykyä erittäin nopeassa tilannekehityksessä.

Harjoitusjoukot liikkuvat alueen teillä tela- ja pyöräajoneuvoilla kaikkina vuorokauden aikoina. Harjoitukseen osallistuu myös muutama helikopteri Utin jääkärirykmentistä. Marssiosastot saattavat hidastaa liikennettä valtatie 15:sta sekä valtatie 5:llä, joukkojen siirtyessä harjoitusalueelle Kouvolan Vekaranjärveltä Mikkeliin ja Puumalaan, sekä 10.9. palatessaan harjoituksen jälkeen takaisin kotivaruskuntaan. Puolustusvoimien ajoneuvot saattavat liikkua totuttua hitaammin ja panssaroitujen joukkojen liikkuessa erityinen varovaisuus on tarpeen.

Harjoitusalueella Puumalan pistohiekoilla, yhdystie 15154 (Honkajoentie) on suljettu harjoituksen aikana keskiviikkona 9.9.2020 klo 21:00-24:00 sekä torstaina 10.9.2020 klo 07:00-13:00. Autoilijoita pyydetään noudattamaan harjoituksen aikana erityistä varovaisuutta harjoitusalueiden läheisyydessä. Harjoitusalue on merkitty sotaharjoituskyltein. Tämän lisäksi Puumalassa on sotilaita ohjaamassa liikennettä tien ollessa suljettuna.

Harjoitukset näkyvät myös katukuvassa, kun eri viranomaiset harjoittelevat yhteistyötä. Harjoituksen tehtävänä on muun muassa kohteiden suojaamista. Reserviläisistä muodostettu Maakuntakomppania harjoittelee maakunnan sotilaallista puolustamista ja virka-avun antamista muille viranomaisille. Harjoituksissa jatketaan yhteistoiminnassa viranomaisten kanssa arjen ratkaisuiden kehittämistä osana paikallispuolustuksen johtamista. Harjoituksissa kokeillaan reserviläisten omien älypuhelinten ja muiden päätelaitteiden, niin sanottujen arjen välineiden, käyttöä johtamisen tukena. Arjen välineet täydentävät Puolustusvoimissa käytössä olevia järjestelmiä. Omien laitteiden käyttö perustuu vapaaehtoisuuteen, ja reserviläisiltä kysytään suostumus oman laitteen käyttöön.

Harjoitusta voi seurata sosiaalisen median kanavilla:
#eteläsavo20 
#paikallispuolustus
Facebook.com/karjalanPR
Facebook.com/maavoimat
Twitter.com/KarjalanPR @KarjalanPR
Twitter.com/maavoimat @maavoimat
Instagram.com/maavoimat.fi

Etelä-Savon aluetoimisto Harjoitukset ja ammunnat Karkialampi, Mikkeli Vekaranjärvi, Kouvola
´