Hyppää sisältöön

Paikallispuolustusharjoitus Kehä 21 pääkaupunkiseudulla

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 23.2.2021 17.13
Tiedote
Joukkoja harjoituksessa

Kaartin jääkärirykmentin johtama Kehä 21 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 6.-11.3.2021 pääkaupunkiseudulla. Harjoitusjoukkojen vahvuus on noin 700 henkilöä koostuen varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta.

Vuoden 2021 ensimmäisen Kehä 21 -paikallispuolustusharjoituksen päämääränä on valmiuden kehittäminen pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Paikallispuolustuksen suorituskykyä harjoitetaan vaativissa olosuhteissa ja taktisissa tilanteissa sekä hybridiuhkien torjunnassa.

Harjoitukseen liittyy paikallistason viranomaisyhteistyön harjoittelu, jonka tavoitteena on kehittää viranomaisten keskinäisiä toimintavalmiuksia. Viranomaisista mukana ovat Helsingin ja Itä-Uudenmaan poliisilaitokset, Helsingin ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitokset sekä Rajavartiolaitos.

Kehä 21 -paikallispuolustusharjoituksessa joukkojen toiminta painottuu eri alueille Helsingissä ja Vantaalla.  Harjoitusjoukoilla on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Maaliosastot voivat käyttää myös siviilivaatteita. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä. Harjoituksessa on mukana noin 160 ajoneuvoa.

Osassa kohteista käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka saattavat aiheuttaa melua harjoituskohteiden lähistöllä. Tarkemmat paikat ja ajat julkaisemme melutiedotteessa.

Paikallispuolustusharjoituksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa eri puolella Suomea. Niissä korostuu yhteistoiminnan harjoittelu viranomaisten kanssa.

Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #kehä21, #kaartjr, #paikallisturvallisuus ja #paikallispuolustajat

Median yhteydenotot: Lotta Laaksonen, harjoituksen tiedottaja, 0299 421 233, [email protected]