Hyppää sisältöön

Paikallispuolustusharjoitus KYMI217 Kaakkois-Suomessa

Karjalan prikaatiMaasotakoulu
Julkaisuajankohta 28.8.2017 17.27
Tiedote

Karjalan prikaati järjestää paikallispuolustusharjoituksen KYMI217 yhteistoiminnassa alueen eri viranomaisten kanssa Kymenlaakson, Etelä-Karjalan sekä Etelä-Savon alueella 4.-8.9.2017. Harjoituksen päämääränä on kehittää puolustusvoimien joukkojen ja viranomaisten kykyä toimia yhdessä nopeassa tilannekehityksessä.

-Suomalaisen yhteiskunnan varautumista toteutetaan kokonaisturvallisuuden periaatteella, toteaa harjoituksen johtaja, Karjalan prikaatin apulaiskomentaja, eversti Pertti Kuokkanen. - Uhkakuvien moninaistuessa ja yhteiskunnan haavoittuvaisuuksien lisääntyessä toimiva ja jalkautettu malli on ollut yhteiskunnalle erittäin arvokas. Viranomaisten välinen hyvä yhteistyö syntyy kaikkien osa-alojen tuntemisesta, niiden yhteisen merkityksen ja yhteistyön tärkeyden ymmärtämisestä työssämme - harjoittelemalla, jatkaa Kuokkanen.

Puolustusvoimista harjoitukseen osallistuu noin 860 sotilasta ja 120 sotilasajoneuvoa. Harjoitusjoukot näkyvät ja kuuluvat Mikkelin, Savonlinnan, Lappeenrannan ja Taipalsaaren alueilla. Panssariajoneuvoja liikkuu Vekaranjärvi - Taipalsaari alueella tiistaina 5.9.2017 aamupäivän aikana ja Taipalsaari - Lappeenranta alueella keskiviikon 6.9. ja torstain 7.9.2017 välisenä aikana.

Helikopteritoimintaa harjoituksessa on keskiviikkona 6.9. ja torstaina 7.9. Lappeenranta - Taipalsaari -alueilla.

Harjoituksessa käytetään paukkupatruunoita ja joissain kohteissa myös merkkisavuja.

Puolustusvoimat eristää harjoituksen käyttöön pieniä alueita tarpeen mukaan muun muassa Lappeenrannan lentokentällä ja Mustolan satamassa torstaina 7.9.2017. Sivullisille ei aiheudu vaaraa harjoituskohteissa.

KYMI217-harjoitus on yksi maavoimissa samanaikaisesti toteutettavista paikallispuolustusharjoituksista. KAJAANI17- harjoitus käynnistyy Kainuussa ja SATAKUNTA17-harjoitus Porin seudulla. KYMI217 -harjoitusta voi seurata maavoimien sosiaalisen median kanavilla Facebook ja Twitter hashtagilla #kymi217.

Lisätietoja

Etelä-Karjalan alueella, Maasotakoulun tiedottaja Ansa Räätäri, p. 0299 460 108 ja harjoituksen muilla alueilla Karjalan prikaatin tiedotussihteeri, Päivi Visuri, p. 0299 431 107.

Aluetoimisto tai muu palvelupiste Ampuma- ja harjoitusalue Joukko-osasto Lappeenranta Vekaranjärvi, Kouvola Yhteistoiminta-alue
´