Hyppää sisältöön

Paikallispuolustusharjoitus Päijät-Häme 2/22 näkyy ja kuuluu Päijät-Hämeessä ja Kanta-Hämeessä

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 30.8.2022 9.14
Tiedote

Panssariprikaatin johtama Päijät-Häme 2/22 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 2. - 9.9.2022, ja harjoitustoiminta näkyy katukuvassa Päijät-Hämeessä ja Kanta-Hämeessä. Päijät-Hämeen alueella harjoitustoiminta näkyy erityisesti Lahdessa ja Kanta-Hämeen alueella Hämeenlinnassa ja Hattulassa koko harjoituksen ajan.

Paikallispuolustusharjoituksen harjoitustoiminnan painopiste on Päijät-Hämeessä, jossa Puolustusvoimat harjoittelee mm. aluevalvontaa, kriittisen sotilas- ja siviili-infrastruktuurin suojaamista sekä viranomaisyhteistyötä mm. poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa. Panssariprikaati harjoittaa Päijät-Häme 2/22:ssa yhteistoimintaa myös muiden yhteistyötahojensa kanssa, kuten kaupunkien, kuntien, aluehallintovirastojen ja maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK:n kanssa. Harjoitukseen on käskytetty yhteensä noin 1 000 reserviläistä, mikä on merkittävästi enemmän kuin aiemmissa paikallispuolustusharjoituksissa. 

"Päijät-Hämeen paikallisjoukkojen keskeisimpänä tavoitteena on harjoitella päätehtäviensä toteuttamista vastuualueellaan. Esikunnan sekä esikunta- ja viestikomppanian tehtävissä korostuvat suunnittelu, tilannekuva, johtaminen sekä johtamispaikkojen suojaaminen. Maakuntakomppania toteuttaa mm. kohteiden suojausta ja aluepartiointia sekä harjaantuu kovapanosammunnoissa Hätilän harjoitusalueella ryhmän ja joukkueen taisteluammunnoissa. Useissa harjoitustilanteissa harjoitellaan viranomaisten välistä yhteistoimintaa poliisin ja pelastuslaitoksen kenttäyksiköiden kanssa. Harjoitusjoukot näkyvät ja kuuluvat esimerkiksi Lahdessa virastotalolla ja Moisionkadulla, Hartolassa, Iitissä sekä Hälvälän harjoitusalueella. Syksyn paikallispuolustusharjoitus on suunnitelman mukainen tämän vuoden pääharjoituksemme," kertoo Hämeen aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Kai Naumanen.

Puolustusvoimien kalustoa ja henkilöstöä liikkuu harjoituksen aikana taajama-alueilla ja asutuskeskuksissa. Hälytysajoneuvoja on  liikenteessä tavallista enemmän. Puolustusvoimien henkilöstö liikkuu taisteluvarustuksessa ja aseistettuna. Harjoituksissa käytetään taajama- ja asutuskeskusalueilla paukkupatruunoita, jotka ovat vaarattomia, mutta joista aiheutuu sivullisille meluhaittaa. Oikeita ampumatarvikkeita harjoituksessa käytetään ainoastaan ampumaharjoituksissa Puolustusvoimien ampuma- ja harjoitusalueilla Hätilässä ja Hälvälässä.
 
Päijät-Häme 2/22 on Panssariprikaatin johtama osaharjoitus Maavoimien valtakunnallisista paikallispuolustusharjoituksista. Päijät-Häme 2/22 sijoittuu Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueelle 2. - 9.9.2022. Maavoimat järjestää paikallispuolustusharjoituksia koko valtakunnan alueella 2. - 9.9.2022. 

Harjoituksen tiedottaja: Mirva Riihimäki, 0299 442 414, [email protected]

Sosiaalinen media

Harjoitusta voi seurata Panssariprikaatin ja Maavoimien sosiaalisen median kanavilla. Käytettävät aihetunnisteet ovat #päijäthäme22 #paikallisturvallisuus #paikallispuolustajat #reservinura

Panssariprikaatin somekanavat:

Panssariprikaati - Armoured Brigade | Facebook

Panssariprikaati (@PanssariPR) / Twitter

Maavoimien somekanavat:

Maavoimat - Armén - The Finnish Army | Facebook

Maavoimat (@Maavoimat) / Twitter

Maavoimat - The Finnish Army (@maavoimat) • Instagram-kuvat ja -videot

Hattula Hämeen aluetoimisto Hämeenlinna Joukko-osasto Kanta-Häme Kanta-Häme Lahti Päijät-Häme Päijät-Häme
´