Hyppää sisältöön

Paikallispuolustusharjoitus Päijät-Häme 2/22 näkyy Tampereella

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 30.8.2022 9.19
Tiedote

Panssariprikaatin johtama Päijät-Häme 2/22 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 2. - 9.9.2022. Harjoituksen koulutus- ja harjoitustoiminta näkyy myös Pirkanmaalla Tampereella, erityisesti Hervannassa.

Pirkanmaan aluetoimisto vastaa harjoituksessa reserviläisten koulutustoiminnasta Tampereen alueella. Pirkanmaan aluetoimistolle Päijät-Häme 2/22 toimii valmistelevana, koulutuspainotteisena harjoituksena. Kevään 2023 paikallispuolustusharjoitus Pirkanmaa 1/23:n painopiste on Pirkanmaalla, jolloin alueella nähdään paljon harjoitustoimintaa.  

"Päijät-Häme 2/22 toimii Pirkanmaan aluetoimistolle valmistelevana, koulutuspainotteisena harjoituksena. Tässä harjoituksessa valmennamme reserviläisiä ensi maaliskuun Pirkanmaa 1/23 -paikallispuolustusharjoitukseen, jossa on sitten merkittävästi enemmän ulospäin näkyvää harjoitustoimintaa Pirkanmaan alueella", selventää Pirkanmaan aluetoimiston operatiivisen sektorin johtaja, everstiluutnantti Veli Rajala.
 
Päijät-Häme 2/22 -paikallispuolustusharjoituksen harjoitustoiminnan painopiste on Päijät-Hämeessä, jossa Puolustusvoimat harjoittelee mm. aluevalvontaa, kriittisen sotilas- ja siviili-infratstruktuurin suojaamista sekä viranomaisyhteistyötä mm. polisiin ja pelastuslaitoksen kanssa. Harjoitustoimintaa on erityisesti Lahden, Hämeenlinnan ja Hattulan alueella. Panssariprikaati harjoittaa Päijät-Häme 2/22:ssa yhteistoimintaa myös muiden yhteistyötahojensa kanssa, kuten kaupunkien, kuntien, aluehallintovirastojen ja maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK:n kanssa. Harjoitukseen on käskytetty yhteensä noin 1 000 reserviläistä, mikä on merkittävästi enemmän kuin aiemmissa paikallispuolustusharjoituksissa. 
 
Päijät-Hämeen alueella harjoitustoiminta näkyy katukuvassa koko harjoituksen ajan. Puolustusvoimien kalustoa ja henkilöstöä liikkuu taajama-alueilla ja asutuskeskuksissa. Hälytysajoneuvoja on  liikenteessä tavallista enemmän. Puolustusvoimien henkilöstö liikkuu taisteluvarustuksessa ja aseistettuna. Harjoituksissa käytetään taajama- ja asutuskeskusalueilla paukkupatruunoita, jotka ovat vaarattomia, mutta joista aiheutuu sivullisille meluhaittaa. Oikeita ampumatarvikkeita harjoituksessa käytetään ainoastaan ampumaharjoituksissa Puolustusvoimien ampuma- ja harjoitusalueilla Hätilässä ja Hälvälässä.

Päijät-Häme 2/22 on Panssariprikaatin johtama osaharjoitus Maavoimien valtakunnallisista paikallispuolustusharjoituksista. Päijät-Häme 2/22 sijoittuu Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueelle 2. - 9.9.2022. Maavoimat järjestää paikallispuolustusharjoituksia koko valtakunnan alueella 2. - 9.9.2022. 

Harjoituksen tiedottaja: Mirva Riihimäki, 0299 442 414, [email protected]

Sosiaalinen media

Harjoitusta voi seurata Panssariprikaatin ja Maavoimien sosiaalisen median kanavilla. Käytettävät aihetunnisteet ovat #päijäthäme22 #paikallisturvallisuus #paikallispuolustajat #reservinura

Panssariprikaatin somekanavat:

Panssariprikaati - Armoured Brigade | Facebook

Panssariprikaati (@PanssariPR) / Twitter

Maavoimien somekanavat:

Maavoimat - Armén - The Finnish Army | Facebook

Maavoimat (@Maavoimat) / Twitter

Maavoimat - The Finnish Army (@maavoimat) • Instagram-kuvat ja -videot

Joukko-osasto Pirkanmaa Pirkanmaan aluetoimisto Tampere
´