Hyppää sisältöön

Paikallispuolustusta harjoitellaan Pohjois-Savossa

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 23.8.2022 12.19
Tiedote

Kainuun prikaati toteuttaa Savo-Karjala 22 -paikallispuolustusharjoituksen Pohjois-Savossa 5. - 9.9.2022.

Paikallispuolustusharjoitus kehittää alueen viranomaisten, elinkeinoelämän ja Maavoimien paikallisjoukkojen yhteistä varautumista paikallisella tasolla häiriötilanteiden varalle osana yhteiskunnan kokonaisturvallisuutta. 

Harjoitukseen osallistuu henkilöstöä, reserviläisiä ja varusmiehiä Kainuun prikaatista ja Karjalan lennostosta ja Pohjois-Karjalan rajavartiostosta. Puolustusvoimien osuus osallistuvasta henkilöstöstä on noin 700.

Siviilitoimijoista mukana ovat mm. Itä-Suomen poliisi, Pohjois-Savon Pelastuslaitos, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, Kuopion yliopistollinen sairaala, Maanpuolustuskoulutus ry, Kuopion kaupunki ja Siilinjärven kunta.

Harjoitustoiminta näkyy pääosin Kuopion ja Siilinjärven alueilla. Ampumamelua voi hetkellisesti kuulua tiistain ja torstain välisenä aikana päiväsaikaan Kuopiossa Puijonlaakson ja Korvaharjun alueella ja Siilinjärvellä Ruskeamäen, Uuhimäen, Keltunkallion ja Ahmon koulun alueella sekä Rissalassa varuskunnan ulkopuolella. Käytössä on harjoitusampumatarvikkeet eikä melu aiheuta vaaraa ulkopuolisille. 

Harjoituskohteissa on valvomassa kouluttajia, erotuomareita tai varusmiesoppaita keltaisin huomioliivein varustautuneina. 

Harjoituksen aikana päivystää numero 0299 451 964 mahdollisia kansalaisten yhteydenottoja varten. Harjoituksessa ei ole lentotoimintaa.

Paikallispuolustusharjoitus Savo-Karjala 22 on osa valtakunnallista paikallispuolustusharjoitusten kokonaisuutta. Harjoitusta voi seurata Kainuun prikaatin Twitter- ja Facebook-kanavilla hashtageilla #paikallisturvallisuus ja #paikallispuolustajat sekä #savokarjala22.
 

Maavoimien tiedotteeseen tästä.

´