Hyppää sisältöön

Panssari-RUK etenee, kurssi harjoitteli Parolannummella

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 29.1.2020 15.04
Tiedote
Kuvassa panssarivaunun edessä kaksi soturia iloisesti polviasennossa tervehtivät toisiaan. Yhteistyössä on voimaa!
PSRUK255 harjoitteli tammikuussa yhteistoimintaa aselajien välillä ja hyökkäystaisteluja.

Maasotakouluun kuuluvassa Panssarikoulussa on käynnissä panssari-reserviupseerikurssi PSRUK255. Melkein 60 varusmiestä saa johtajakoulutusta ja harjoitusta. 20.-24.1.2020 Parolannummella he harjoittelivat mekanisoidun joukkueen hyökkäystä ja yhteistoimintaa. Mukana oli myös Haminan eli Reserviupseerikoulun RUK255 -kurssilaisia noin kymmenen henkilöä panssarintorjuntalinjalta.

PSRUK 255:n panssariharjoituksessa 20.-24.1.2020 Parolannummella koulutuksen painopiste oli mekanisoidun joukkueen hyökkäyksessä ja yhteistoiminnassa. Yhteistoimintaa harjoiteltiin käytännön suorituksina liikkeenedistämissä, epäsuoran tulen, jalkaväen ja panssarivaunujen liikkeen yhteensovittamisessa.

Pnassarivaunu ja soturi vieressä ohjaamassa eteenpäin.

Mukana oli myös Haminan eli Maavoimien reserviupseerikurssi RUK255:n panssaritorjuntalinjalta noin kymmenen upseerioppilasta, jotka yhdessä PSRUK255 -kurssin PSTOHJL-upseerioppilaiden kanssa muodostivat yhteisen osaston harjoituksen ajaksi. Panssarirukkilaisia harjoituksessa oli 58 varusmiestä, mutta yhteensä harjoituksen vahvuus oli 156 henkilöä. Harjoitusta tukivat panssarivaunumiehistöillä ja kalustolla Karjalan prikaati ja Panssariprikaati.

Panssarivaunu ja sotureitaa maastossa.

Sää ei ollut tyypillinen tammikuun sää, vaan kostea ja vähäluminen.

"Keli kuin keli, niin me olemme siellä", toteaa PSRUK255-kurssinjohtaja kapteeni Jonne Salminen Panssarikoulusta.
 
"Koko ajan kurssilla on menty hyvin eteenpäin. Olemme kouluttaneet ja harjoitelleet perusasioita. Kurssilla on hyvä henki ja kannustamme toisiamme. Se on panssarijoukoille tyypillistä, että tuetaan ja tiedetään, mitä toinen tekee", kapteeni Salminen kertoo.
PSRUK255 harjoittelee. Jalkaväkeä aseineen, kohde kontin nurkan takana.

Panssarirukkilaiset jatkavat varusmiesjohtajakoulutustaan helmikuun loppuun asti. Seuraavana vuorossa on lauantaina 1. helmikuuta alkava vaativa ampumaharjoitus. Siinä harjoituksessa käytössä on kovia ampumatarvikkeita. Harjoitukseen osallistuu muun muassa jalkaväkeä ja panssarivaunuja ja siinä harjoitellaan viivytystä, aktiivista puolustusta ja erityisesti joukkuetason hyökkäysammuntoja.
 
Soturi aseen kanssa maastossa puun takana maassa.
 
PSRUK255 on jo edennyt yli puolenvälin. Kurssi päättyy helmikuun lopussa ja panssariupseerioppilaista tulee upseerikokelaita, eli varusmieskouluttajia omiin joukko-osastoihinsa.
 
Seuraava panssari-RUK eli PSRUK256 alkaa toukokuun lopussa.
 
Yhteistyössä on voimaa! Panssarivaunun edessä kaksi soturia tervehtii keskenään iloisesti.
 
Panssarikoulu kuuluu Maasotakouluun, kuten muutkin Maavoimien aselajikoulut (Jalkaväkikoulu, Pioneerikoulu, Tykistökoulu ja Viestikoulu.) Panssarikoulu sijaitsee Hattulan Parolannummella Panssariprikaatin yhteydessä. Aselajikouluista vain Panssarikoululla on varusmieskoulutusta eli panssari-reserviupseerikurssi (PSRUK). Myös Haminassa Reserviupseerikoulussa (RUK) koulutetaan varusmiesjohtajia ja varusmiehiä.
 
Jalkaväen sotureita ampumassa rynnäkkökiväärillä kulman takaa kohti sinistä rakennusta.
 
 
Ampuma- ja harjoitusalue Hamina Joukko-osasto Parolannummi, Hattula
´