Hyppää sisältöön

Panssaridivisioona 75 vuotta juhlatapahtuma Panssariprikaatissa

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 22.6.2017 11.31
Tiedote

Panssaridivisioona 75 vuotta -tapahtuma on Panssariprikaatin ja Hattulan kunnan Suomi 100-juhlatapahtuma, jossa on mukana myös kokonaismaanpuolustuksen toimijoiden Nuku rauhassa -tapahtumatori.

Panssariprikaati juhlii perinteisesti vuosipäiväänsä 28.6. Kyseisenä päivänä Äänislinnassa vuonna 1942 perustettiin Panssaridivisioona, jolla oli ratkaiseva rooli kesän 1944 torjuntataistelussa nykyaikaisimpana ja iskukykyisimpänä joukkonamme. Tästä joukosta sai alkunsa nykyinen Panssariprikaati.

Juhlapäivän ohjelma 28.6.2017

09:00 Sturm -rynnäkkötykin paljastus moottoritien risteyksessä

mm Hornet - lentoesitys, Varusmiessoittokunta

Paljastukseen on järjestetty kuljetus Juteinikeskuksen parkkipaikalta Parolan keskustasta kello 8:00 alkaen. Tapahtumapaikalla ei ole pysäköintimahdollisuutta.

10:00 Kalustoesittely ja NUKU RAUHASSA -tapahtumatori avautuvat

Tule tutustumaan puolustusvoimien uusimpaan kalustoon; mukana mm K9 Thunder, Leopard 2A6

NUKU RAUHASSA on vapaaehtoista maanpuolustus- ja turvallisuustyötä sekä kokonaisturvallisuutta esittelevä Suomi 100-juhlahanke. Tapahtumassa voi tutustua vapaaehtois- ja maanpuolustusjärjestöjen toimintaan, poliisin ja pelastusviranomaisten kalustoon ja toimintaan.

Hankkeen tarkoituksena on lisätä kansalaisten tietämystä kokonaisturvallisuudesta ja motivoida heitä osallistumaan vapaaehtoiseen maanpuolustus- ja turvallisuustyöhön. Veteraanien perinnön välittäminen ja syrjäytymisen torjuminen ovat tärkeässä roolissa.

Tapahtumatorilla on mahdollisuus tarinoida veteraanien kanssa, harjoitella alkusammutusta, ampua ecoaseella ja harjoitella ensiapua. Mukana on myös poliisikoiranäytöksiä, arvontaa ja arvausta. Tapahtumatorilla tunnelmaa luo Seppo Soittila.

10:30 Katselmus ja paraati lippukentällä

11:30 Kenttälounas (maksullinen)

12:30 ITO-96 paljastus

13:00 Päiväjuhla

Juhlassa mm juhlakirjan julkistus sekä Varusmiessoittokunnan näyttävä esitys

14:30 Toimintanäytös

Mukana mm Ratsuväki, sota-aikaiset ja nykyaikaiset joukot

Tapahtuma päättyy kello 16:00.

Tapahtumapaikalle Parolannummelle on järjestetty ilmainen pysäköinti ja non-stop kuljetus Parolan Juteinikeskuksesta (Opinkuja 2, 13720 Parola) klo 08:00 alkaen. Viimeinen kuljetus Parolaan klo 16:30. Parolannummella on pysäköintimahdollisuus mutta paikkoja on erittäin rajoitetusti.

 

TAPAHTUMA ON KAIKILLE AVOIN!

Joukko-osasto Paraatit ja juhlat
´