Hyppää sisältöön

Panssarikaluston käyttö laajenee Maavoimissa

Maavoimat
Julkaisuajankohta 6.9.2016 13.31
Tiedote

Maavoimat laajentaa panssarikaluston käyttöä neljään uuteen joukko-osastoon vuoden 2017 alussa.

Panssarikaluston käytön laajentamisen tavoitteena on kehittää varusmiesten ja henkilökunnan osaamista ja suorituskykyä mekanisoidun joukon kanssa toimittaessa. Lisäksi taistelupanssarivaunujen kuuluminen joukko-osastojen kokoonpanoon parantaa aselajien välistä yhteistoimintaa mahdollistamalla sen säännöllisen harjoittelun sekä monipuolistaa harjoitustoimintaa alueellisesti ja valtakunnallisesti. Osin Leopard 2A4-taistelupanssarivaunuilla korvataan käytöstä poistuvia vanhoja vaunuja.

Jatkossa Panssariprikaatin lisäksi myös Jääkäriprikaatin, Kainuun prikaatin, Karjalan prikaatin ja Maasotakoulun varusmiehillä on mahdollisuus hakeutua taistelupanssarivaunumiehistön koulutukseen. Koulutusta annetaan joukko-osastoissa pienelle määrälle varusmiehiä alkaen saapumiserästä 1/17. Varusmiehiä koulutetaan Leopard 2A4-kalustolla.

Panssarivaunumiehistön koulutusaika on 347 vuorokautta. Varusmiehet suorittavat peruskoulutuskauden omissa joukko-osastoissaan, minkä jälkeen taistelupanssarivaunukoulutukseen valitut suorittavat kalustokurssin, taistelu- ja ampumakoulutuksen perusteet ja johtajaopinnot Panssariprikaatissa. Joukko-koulutuskaudeksi varusmiehet palaavat takaisin joukko-osastoihinsa. Puolustusvoimien henkilökuntaan kuuluvat saavat perus- ja jatkokoulutuksen Maasotakouluun kuuluvassa Panssarikoulussa.

´