Hyppää sisältöön

Panssariprikaati harjoittelee paikallispuolustusta Keski-Suomen ja Kanta-Hämeen alueella

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 23.2.2024 14.48
Tiedote
Sotilas harjoittelee ampumista

Panssariprikaati johtaa Keski-Suomi 24-paikallispuolustusharjoituksen Keski-Suomen ja Kanta-Hämeen alueella 4.-8.3.2024. Harjoitukseen osallistuu Panssariprikaatin joukkojen lisäksi Keski-Suomen ja Pirkanmaan aluetoimistot, joukkoja Ilmavoimista sekä eri viranomais- ja yhteistyötahoja. Harjoitustoiminta keskittyy Hattulan, Hämeenlinnan ja Jyväskylän alueelle. Pääosa noin 300 henkilön harjoitusjoukosta on varusmiehiä.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää suojaavien joukkojen suorituskykyä harjoittelemalla niiden perustamista sekä syventää viranomaisten yhteistoimintaa. Lisäksi harjoitus kehittää paikallisjoukkojen johtamista ja yhteisen tilannekuvan muodostamista eri viranomaisten välillä. Viranomaisista ja muista yhteistyökumppaneista mukana ovat Sisä-Suomen poliisilaitos, Hämeen poliisilaitos, Keski-Suomen pelastuslaitos, Keski-Suomen hyvinvointialue, Jyväskylän kaupunki sekä Keuruun kaupunki. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin apulaiskomentaja, eversti Petri Toivonen

Joukot harjoittelevat pääasiassa suljetuilla harjoitusalueilla, mutta liikenteessä voi harjoituksen aikana näkyä ajoittain harjoitukseen kuuluvaa kalustoa.

Keski-Suomi 24 -harjoitus on osa Maavoimien johtamasta paikallispuolustusharjoituksien kokonaisuudesta, joka järjestään kaksi kertaa vuodessa eri osissa Suomea. Paikallispuolustusharjoitukset kehittävät alueen viranomaisten, elinkeinoelämän ja Maavoimien paikallisjoukkojen yhteistä varautumista paikallisella tasolla häiriötilanteiden varalle osana yhteiskunnan kokonaisturvallisuutta.

Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla: #KeskiSuomi24, #paikallispuolustus ja #pspr.

www.facebook.com/maavoimat
www.twitter.com/maavoimat @maavoimat
www.instagram.com @Maavoimat
www.facebook.com/PanssariPR @PanssariPR
www.twitter.com/PanssariPR @PanssariPR 

Lisätietoa Maavoimien tiedotteesta: https://maavoimat.fi/-/paikallispuolustusharjoituksissa-keskitytaan-suomen-kokonaisturvallisuuteen

´