Hyppää sisältöön

Panssarireserviupseerikurssi 261 "Luku"päätökseen

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 24.2.2023 12.29
Uutinen

Panssarireserviupseerikurssilta 261 valmistuu 24. helmikuuta 61 tuoretta upseerikokelasta.

Kolmen kuukauden mittainen reserviupseerikurssi on antanut upseerikokelaille vankan perustan johtajakaudelle omissa joukko-osastoissaan, joihin he palaavatkin heti viikonloppuvapaiden jälkeen ensi maanantaina.

Päätöstilaisuudessa Hattulan Panssarikoululla Maasotakoulun johtaja eversti Janne Mäkitalo muistutti kurssin päättäviä siitä, kuinka harjaantuminen johtajaksi tapahtuu nimenomaan vasta kotijoukko-osastoissa omien alaisten parissa ja palveluksen jälkeen reservissä ja siviilielämässä.

–  Joukko-osastoissa ottakaa tavoitteeksenne kouluttaa ja kasvattaa omasta joukostanne sotajoukko, joka on hengeltään ja asenteeltaan vahva. Jatkakaa kehittymistä vastuuntuntoisiksi ja rehdeiksi johtajiksi, ja rakentakaa luottamuksen ilmapiiri joukkoonne. 

Mäkitalo kuvasi puheessan myös siitä, kuinka mekanisoidut joukot ovat tälläkin hetkellä maavoimiemme iskukykyisin elementti. 

–   Taistelupanssarivaunun edustama tulen, liikkeen, suojan ja johtamisen yhdistelmä on ylivertainen.

Kurssin priimuksena palkittu, upseerikokelas Seeti Salonen, muistutti puheenvuorossaan kurssikavereitaan siitä, että vuosi vapaasta arkielämästä ei ole iso hinta siitä, että voidaan olla vapaita loppuelämän ajan. 

–    Näemme uutisista, mitä se isänmaan taakan vetäminen oikeasti on.

Salonen nosti myös esiin, kuinka heidän kokelaina on tästedes otettava johtajuus ja vastuu kantaakseen. 

–    Ammattitaito omaa aselajia kohtaan on kasvanut jo sille tasolle, että osaamme jakaa oppimaamme tuleville alaisillemme ensi viikosta lähtien. Ja sekös on vastuullinen tehtävä. On hyvä muistaa, että me, johtajat, olemme joukkoamme varten eikä toisinpäin. Me johdamme joukkoja ja toivomme, että he seuraavat meitä niin nyt kuin luotisateessa.

Paljon onnea kaikille tänään upseerikokelaiksi nimitetyille panssarirukkilaisille! 
 

´