Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Pioneerit harjoittelevat Varkaudessa syyskuun alussa

Maavoimat
22.8.2019 9.36
Tiedote
Kuvassa pystyjyrsin ja varusmiehiä pioneerien harjoituksessa.

Maavoimat järjestää suluttamisen ja raivaamisen harjoituksen 2.–6. syyskuuta Varkaudessa valtatiellä 23 Sarkamäellä tien parannuksen yhteydessä käytöstä poistetulla tieosuudella.

Maavoimien pioneerit harjoittelevat suluttamista ja raivaamista tieosuudella erityisesti 4.–5. syyskuuta.

Harjoituksessa testataan ja mitataan pioneerijoukkueen suluttamis- ja raivaamiskykyä mahdollisimman todenmukaisessa tilanteessa. Samalla mitataan aluerakentajan resurssien nopeaa käyttöön saamista suluttamisen valmistelutehtävissä. Harjoituksesta saatavaa tietoa hyödynnetään pioneeriaselajin valmiuden ja suorituskykyjen kehittämisessä.

- Kyseessä on harvinainen mahdollisuus harjoitella suluttamista ja raivaamista käytöstä poistuvalla valtatiellä. Kaluston suorituskyvyn testaaminen kestopäällystetyllä tiellä suuremmassa mittakaavassa on poikkeuksellista. Tämän kokeiluharjoituksen tavoitteena on antaa meille todenmukainen kuva siitä, miten suorituskykyvaatimuksemme vastaavat todellista kykyämme, toteaa pioneeritarkastaja eversti Matti Lampinen.

Harjoituksen johtaa majuri Olli-Pekka Paju Maavoimien esikunnasta ja siihen osallistuu joukkoja suluttamisen osaamiskeskuksesta Kainuun prikaatista, liikkeenedistämisen osaamiskeskuksesta Karjalan prikaatista ja Maasotakoulusta yhteensä noin 80 varusmiestä ja henkilökuntaan kuuluvaa.

Mukana on myös yhteistyökumppaneita eri organisaatioista. Lisäksi harjoitukseen tutustuu pioneerialan henkilöitä eri maista.

Harjoituksen kalustoa siirretään harjoitusalueelle ja takaisin aikavälillä 2.–5. syyskuuta, jolloin voi aiheutua ajoittaista ruuhkaa valtatie 5:llä välillä Mikkeli – Kajaani ja tiellä 15 välillä Tuohikotti – Mikkeli.

 

Harjoitusta voi seurata:

#maavoimat
facebook.com/maavoimat
twitter.com/maavoimat