Hyppää sisältöön

Pohjanmaan aluetoimisto järjestää ensi viikolla ”kenttäkutsunnat”

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 21.10.2020 10.11
Tiedote
Kuvassa on nurmella A-kyltti, jossa teksti

Koronatilanne tuo muutoksia myös kutsuntojen järjestelyihin Kruunupyyssä, Uusikaarlepyyssä ja Pännäisissä. Asevelvollisille on lähetetty viikon 42 aikana kirje, jossa on kerrottu tarkempia ohjeita kutsuntojen erikoisjärjestelyistä.

Viikon 44 kutsunnat järjestetään sopeutetusti Vaasan sairaanhoitopiirin alueella. Tilaisuudet porrastetaan siten, että kerrallaan kutsuntatilaisuuteen saapuu maksimissaan 10 henkilöä. Kunkin ryhmän kutsuntatilaisuus kestää normaalista poiketen vain noin tunnin. Kutsuntoihin saapuvat ohjeistetaan riittävään käsihygieniaan ja heille jaetaan kasvomaski, jota tulee käyttää koko tilaisuuden ajan.

Kutsuntainfo järjestetään pienryhmittäin. Infossa tutustutaan muun muassa eri puolustushaarojen toimintaan, aselajeihin sekä palvelustehtäviin. Tilaisuudessa tarkastetaan henkilötiedot ja mahdollinen tarve kutsuntalääkärillä käyntiin. Kutsunnoissa saa palveluksen aloittamismääräyksen, joka sisältää palveluksen aloittamisajankohdan sekä tiedon tulevasta joukko-osastosta.

Pyydämme kutsuntoihin osallistuvia huomioimaan seuraavat varotoimenpiteet kutsunnoissa: 
•    Jos olet selvästi sairas, ota yhteys aluetoimistoosi ja sovi kutsuntavelvollisuuden hoitamisesta.
•    Pese kätesi huolellisesti heti tilaisuuteen saapuessasi ja huolehdi käsihygieniasta läpi tilaisuuden.
•    Pidä turvaväli muihin tilaisuudessa oleviin henkilöihin.
•    Käytä kasvomaskia.

Järjestelyiden taustalla on Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston kielto, jonka mukaan Vaasan sairaanhoitopiirin kuntien alueella ei saa järjestää yli kymmenen hengen yleisötapahtumia. Kielto perustuu tartuntatautilain 58. §:n 1. momenttiin. Määräys on voimassa 12.10.–31.10.2020.

Lue lisää kutsunnoista:
https://puolustusvoimat.fi/-/1950813/kutsunnat-kaynnistyvat-katso-valmistautumisohjeet
https://intti.fi/kutsunnat
 

´