Hyppää sisältöön

Porin prikaati Jodeliin

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 13.11.2023 13.01
Tiedote
Kuvituskuva, jossa näkyy varusmiehen kädessä oleva puhelin, jolla selataan Jodel-sovellusta.

Porin prikaati pilotoi mobiiliviestintäsovellus Jodelia parantaakseen tietämystä Suomen kansainvälisiin valmiusjoukkoihin sekä kriisinhallintatehtäviin hakeutumisesta ja jakaakseen käytännön kokemuksia kyseisistä palvelustehtävistä. Ensimmäinen aiheeseen liittyvä tilaisuus järjestetään tiistaina 14. marraskuuta @intti -kanavalla.

Porin prikaati järjestää Jodelin @intti -kanavalla vielä tänä vuonna kaksi ”kysy ja vastaamme” -tilaisuutta liittyen muun muassa varusmiespalvelukseen Suomen kansainvälisissä valmiusjoukoissa (SKVJ), kriisinhallintatehtävissä toimimiseen sekä edellä mainittuihin hakeutumiseen. Loppuvuoden tilaisuudet pidetään 14. marraskuuta ja 12. joulukuuta, viimeinen tilaisuus järjestetään 9. tammikuuta 2024. Porin prikaatista ollaan paikalla vastaamassa kysymyksiin kello 9–12 ja 13.30–16.30.

Puolustusvoimat kehittää jatkuvasti viestintäänsä pystyäkseen parantamaan kansalaisten saamaa tietoa toiminnastaan ja maanpuolustusasioista. Porin prikaatillakin on vahva näkyvyys sosiaalisen median kanavissa, joista Facebook, viestipalvelu X (entinen Twitter) sekä Instagram ovat olleet käytössä jo vuosia.

- Prikaati oli myös osana Puolustusvoimien inttielämää-kokeilua SnapChatissa, joten erityisesti nuoria ja nuoria aikuisia tavoittavan Jodelin pilotointi on luonnollinen jatkumo sille, viestintäasiantuntija Sanna Närä avaa päätöstä Jodelin kokeilusta.

Jodelissa Puolustusvoimat näkyi ensimmäisen kerran keväällä 2022 naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen liittyen. Toimintamalli on nyt sama: Porin prikaati vastaa käyttäjiä askarruttaviin kysymyksiin ennalta ilmoitettuina päivinä.

- Yksi Jodelin ehdoton valtti on paikallisuus, joka näkyy eri kaupunginosien kanavina. Sen lisäksi uskomme anonymiteetin madaltavan kynnystä kysyä varusmiespalveluksesta SKVJ:ssä tai kriisinhallintatehtävistä, Närä kertoo.

Haku varusmiespalvelukseen Suomen Kansainvälisiin valmiusjoukkoihin saapumiserään 2/24 on auki 31.1.2024 saakka ja kriisinhallintatehtäviin voi hakea varusmiespalveluksen suoritettua ympäri vuoden.

´